Demokrate: Hapšenje Sjekloće smišljeno u mračnim odajama Markovića

Demokrate su reagovale na hapšenje bivšeg profesionalnog boksera i člana glavnog odbora Demokrata Nikole Sjekloće i puštanje da se on brani sa slobode. Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Objavljeno: 12. 10. 2017 - 22:03

„Nakon puštanja na slobodu proslavljenog šampiona Sjekloće, neki bi rekli - besmisleno hapšenje. Svi se pitamo - ako je šampion uradio nešto, zašto ste ga pustili? No, upravo suprotno. Današnje pompezno i prenaglašeno hapšenje, koje se u prvim objavama režimskih i tajkunskih medija povezivalo sa Demokratama u prvim objavama o hapšenju, dokaz je da je ono smišljeno u mračnim odajama prvog uveta Crne Gore, Duška Markovića. Ovako pripremano hapšenje od strane OKG DPS dokaz je i trulih institucija, na čijem ojačavanju toliko dugo, više od deceniju, insistira Evropska unija. Zamislite, Sjekloću hapse zato što su  kod njega našli lovačku municiju, a zaobilaze ljude koji su ispalili metak u čelo čovjeku na nosilima ili čovjeka koji je bombom raznio tri člana  jedne porodice.

Današnji događaji potvrda su i panike koja je uhvatila najveću organizovanu grupu u Crnoj Gori i šire. Potpuno su izgubili kompas, pa ovako providno koriste policiju kao produženu ruku partijske mašinerije, jer je više nego očigledno da je hapšenje tempirano pred lokalne izbore, a u svijetlu činjenice da ih čeka nokaut od Demokrata. I nije im se čuditi - sve su nam prekopali i prevrnuli da nam nešto nađu, pa kad nisu uspjeli ama baš ništa, prave ovakve predstave za javnost. Zbog svega ovoga, ne bismo se čudili da nas u danima pred nama optuže da smo kao trogodišnjaci mokrili u moru.

Ono što je, pored njihove zle namjere, prevršilo svaku mjeru jeste njihov bezobrazluk da prozivaju bilo koga za nezakonitost. Sljedbenici braće Dalton, vi prozivate? Vi koji nemate funkcionera koji nije umiješan u afere i malverzacije, od kojih su mnogi to i priznali. Prije nego što pomenete Sjekloću, naročito što se govori o momku iz Budve, prvo se sjetite vaših uzornih Budvana, koji su ili u zatvoru ili u bjekstvu. Izvinjavamo se Nikoli ovim putem što ga i za potrebe poređenja stavljamo u istu rečenicu sa "dičnim" DPS Budvanima.

A ako se ne sjećate vaših dičnih Budvana, u što sumnjamo, mi ćemo vas podsjetiti: Svetozar Marović (drugi čovjek i osnivač DPSa) priznao da je šef OKG, u bjekstvu; Rajko Kuljača (istaknuti funkcioner DPSa i bivši predsjednik Opštine Budva) osuđeni kriminalac i robijaš; Lazar Rađenović (istaknuti član DPSa, takođe bivši predsjednik Opštine Budva) osuđenik za kriminal, robijaš; Dragan Marović (bivši menadžer Opštine Budva i brat Svetozara Marovića) osuđenik-robijaš.

Ajde sad da idemo dalje: Milo Đukanović na više međunarodnih adresa označen kao najveći švercer cigareta i narkotika, osumnjičen da je državu Italiju oštetio za milijardu dolara; Miomir Mugoša jedan od ključnih ljudi DPSa više godina u biografiji ima nasilničko ponašanje prema novinarima, a ovih dana se saslušava u Tužilaštvu zbog svojih kriminalnih radnji. Rijetki su bivši funkcioneri DPSa, a da su još na slobodi ili da se protiv njih ne vode istražne radnje ili da već nisu dio optužnica za organizovani kriminal. Zato, ovako bismo mogli nabrajati bez završetka. Nažalost, u našoj državi poslednjih 27 godina DPS je uveo praksu po kojoj je normalno da su  državnici ujedno i kriminalci.

Ponavljamo vam, ako bilo ko dokaže da je i jedan jedini funkcioner Demokrata neke slične radnje vršio, mi smo spremni da ugasimo stranku. Ali zato možete biti sigurni da će Demokrate svojim djelovanjem, u skladu sa zakonom, učiniti sve da vašu organizovanu kriminalnu grupu zvanu DPS dovedu do gašenja, jer to je najmanje što zaslužujete. Pad podrške od 8% vam to i obećava“, saopštili su.