Marković u zvaničnoj posjeti Makedoniji

Predsjednik Vlade Duško Marković doputovao je u Skoplje u zvaničnu posjetu Republici Makedoniji na poziv predsjednika Vlade Makedonije Zorana Zaeva.

Objavljeno: 16. 10. 2017 - 12:09

U čast premijera Markovića ispred sjedišta Vlade Republike Makedonije priređen je svečani doček. Premijeri Marković i Zaev vode razgovore u četiri oka nakon kojih će im se pridružiti i članovi delegacija dviju država.

Očekuje se da će neke od tema razgovora biti produbljivanje bilateralne saradnje dviju prijateljskih država putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu, razmjena mišljenja o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama, kao i razgovor o pitanjima od značaja za evroatlantsku integraciju Republike Makedonije.

Nakon zvaničnih razgovora premijeri Marković i Zaev daće izjave za javnost i odgovoriti na pitanja crnogorskih i makedonskih novinara.

Kasnije danas predsjednik Vlade Crne Gore razgovaraće i sa predsjednikom Republike Makedonije Đorđem Ivanovim.

Premijer Marković posjetu Makedoniji produžava i u utorak kada će učestvovati u radu Samita 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope koji se održava u Skoplju 16. i 17. oktobra na temu „Novi dogovor za novo vrijeme: Može li Region da se takmiči u globalnom miljeu“.

Sa predsjednikom Vlade u posjeti Republici Makedoniji je i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.