Pretresen stan tjelohranitelja vođe škaljarskog klana

Podgorička policija pretresla je kasno sinoć stan Marka Martinovića (39), tjelohranitelja Jovice Vukotića koji slovi za vođu škaljarskog klana iz Kotora, saznaje Pobjeda.

Objavljeno: 22. 10. 2017 - 06:30

Pretresom objekta koji koristi Martinović, podgorički policajci nijesu našli ništa nedozvoljeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je odbio saradnju sa policijom i nije htio da im preda ključ od automobila radi daljih provjera. Zato je policija obezbjedila Martinovićevo vozilo do dolaska specijalne ekipe koja će ga prebaciti u danilovgradski forenzički centar.

Pretres stana Marka Martinovića odrađen je u okviru policijske akcije usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u pet akcija koje su sprovedene u prethodnih 15 dana, pretresli 75 lokacija na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliske osobe. Privedeno je više osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Martinović se, u policijskim evidencijama, vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, a u posljednje vrijeme obezbjeđivao je braću Jovana i Igora Vukotića, koji slove za vođe takozvane

„škaljarske grupe“.

Martinović je u nekoliko navrata privođen i protiv njega su podnošene prijave, ali nijedan od tih postupaka nije okončan.

Sredinom decembra prošle godine, Martinović je teško povrijeđen kada je ispod njegovog automobila eksplodirala podmetnuta bomba.

(opširnije u Pobjedi)