Zatvoren put Cetinje-Budva

Zbog odrona u mjestu Brajići, put Cetinje-Budva zatvoren je za saobraćaj za sve vrste vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).Objavljeno: 02. 12. 2017 - 14:29

Kako je saopšteno iz Direkcije za saobraćaj, put će biti u prekidu do sjutra popodne kada će se odlučiti da li su se stekli uslovi da ponovo bude uspostavljen.

Put je bio zatvoren i tokom noći ali je jutros oko 3 sata raščišćen. Novi odron u prijepodnevim satima uslovio je ponovnu obustavu saobrajaća, kazali su iz AMSCG.

"Magistralni put Cetnje - Budva od jutros je u prekidu zbog odrona koji se desio na kosini koja se nalazi pored punog pravca na nekoj udaljenosti od 10 metara gdje sa visine od 30-40 metara dolazi do obrušavanja stijenske mase. Usljed mogućnosti ugrožavanja saobraćaja na magistralnom putu inspektor za puteve je donio odluku o totalnoj obustavi saobraćaja dok se ne izvrši saniranje kosine što obuhvata uklanjanje nestabilnih kamenih blokova, i ono što je sada evidentno je da će sigurno put biti u prekidu do sjutra do poslijepodnevnih časova, kada će se odlučiti da li će saobraćaj na tom putu biti uspostavljen", kazao je Dušan Kokić  iz Direkcije za saobraćaj Portalu RTCG.