Ugroženo izdajstvo Crne Gore

Da su politički prvaci jedne nacionalne grupacije u Crnoj Gori na čelu sa predsjednikom Savjeta Srba održali svečanu akademiju u čast istorijskog nestanka crnogorske države, kada su, prije 99 godina, uz naoružane  žandare srpke vojske, privedeni poslanici na sramnoj Podgoričkoj skupštini 1918. da glasaju za nestanak države Crne Gore i tako nasilno prekinu njeno  hiljadugodišnje trajanje, nije neko posebno iznenađenje.

Objavljeno: 13. 12. 2017 - 11:25

Piše: Mihailo TERZIĆ

Začuđujuća lakoća apsurda je činjenica da to anticrnogorsko velikosrpsko političko  jezgro u glavnom gradu države u kojoj žive, uz blagoslov SPC, prisustvo osuđenog ratnog zločinca u ime velikosrpstva, aktera državnog udara i predstavnika matice države RS, javno saopštiše, da ne poštuju savremenu i slobodnu Crnu Goru i njene državne simbole.

Poseban specijalitet političkog i ljudskog bezobrazluka od oragnizatora ovog javnog skupa, koji bi u svakoj demokratskoj državi svijeta bio zabranjen, je izjava predsjednika Savjeta Srba u Crnoj Gori, da su Srbi u CG veoma ugroženi?

krajisnikI zaista, ko je ugrožen?

Na sreću, ovog puta nije ugrožena država Crna Gora, kao što je bila 1918. godine. Nijesu ugroženi ni lojalni građani Crne Gore ni crnogorski patriote. Ni oni od Prirode, ni oni od Države.

Na žalost, nijesu ugroženi ni nosioci organizovane antidržavne veleizdajničke politike u Crne Gore,  ni zvođači radova nasilnog rušenja legitimnog državnog poretka slobodne i samostalne Crne Gore.

Zahvaljujući kolektivnoj pariotskoj svijesti građana CG i prvacima te svijesti, koji smjedoše, umješe i mogoše da istrgnu Crnu Goru iz “ balkanske kasapnice“, jedino je ugrožena deluzivna i retrogradna, destruktivna velikodržavna ideologija i politika, sa plaćenim jurišnicima koji su se drznuli da na dan istorijske nasilne smrti viševjekovne crnogorske države, ponovo prizivaju iste  dželate, koji koji su prije 99 godina obavili prljavi posao za tuđe interese, da ponovo pripreme reprizu sahrane savremene i slobodne crnogorske države. Ta nekrofilska politička ordija  okupljena da likuje nad istorijskim ubistvom jedne slobodarske države, bez imalo stida, nazvaše to zlodjelo „svijetlom stranom crnogorske istorije“.

terzicRuganje identitetu: I tako u sred Crne Gore pljunuše u lice građanima Crne Gore i narugaše se crnogorskom državotvornom identitetu i milenijumskom kontinuitetu njenog trajanja.

I pošto represivni i imunološki subsistemi države Crne Gore, dremljivo, ispratiše ovaj sramni dogođaj u Centru Podgorice, pazeći da ugroze njegove aktere, akteri sami sebe, od sebe, proglasiše ugroženim!?

Kreatori i finansijeri antcrnogorske politike, čiji se abonenti i simpatizeri okupiše na ovom sramnom skupu, da nesebično, uz pomoć  „spin majstora“i anticrnogorskih propagnadnih medija, tipa „Sputnjik“ navodno, spriječe da da se u Crnoj Gori ne formira, kako kažu „Novi Čovjek“. Oni, zapravo, traže reinkranaciju starog nečovjeka, onog koji će da pristane na podaništvo i sluganstvo osvajaču Crne Gore, bez Čovječnosti i Čestitosti.

Crnoj Gori nije potreban „Novi Čovjek“ njena slobodaraska istorija je afirmisala Čovječnog Čovjeka, koji je vazda bio naredan „braniti sebe od drugih i druge od sebe“. Čovjeka Čovječnosti, Čestitosti i Čistosti, baš onakvog, koga su političi preci današnjih izdajnika Crne Gore pokušali ubiti i zatrijeti prije 99 godina.