Prekinut sudski postupak protiv Venus Vilijams

Američka teniserska zvijezda Venus Vilijams (37) neće krivično odgovarati za saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovala u junu i u kojoj je poginula jedna osoba.

Objavljeno: 21. 12. 2017 - 10:37

Prema pisanju američkih medija, Vilijams je oslobođena krivice i protiv nje neće biti nastavljen postupak.

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrnicu nije pogledala desno i tako je oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših povreda, dok je njen suprug Džeroum, koji je sjedio na mjestu suvozača, zadobio teške povrede glave i preminuo dvije nedelje kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila da su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Vilijams legalno ušla u raskrsnicu i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici. Promijenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u njen automobil.

Protiv Venus Vilijams tužbu je podigla i porodica Barson. U građanskoj tužbi Viliams je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obje strane za sada nijesu komentarisali vijest o prekidu sudskog postupka protiv starije sestre još slavnije teniserke Serene Vilijams.