Vuković se vraća u klub u kojem je ponikla

Ljubav prema svom gradu i prvom klubu ovog puta je bila presudna. Najbolja atletičarka Crne Gore za 2017. godinu, Marija Vuković, nakon Nove godine postaće članica Lovćena sa Cetinja. I to na svoju inicijativu.

Objavljeno: 26. 12. 2017 - 12:43

Nekadašanja juniorska šampionka svijeta u skoku uvis tako će na neki način pomoći svom klubu i biti uzor svim mladim Cetinjanima koji počnu da se bave atletikom.

“Prošle sedmice sam dobila ispisnicu iz svog bivšeg kluba (AK Dionis), pa je samo preostalo da sačekam papir zahvaljujući kojem ću i zvanično biti u Lovćenu”, potvrdila je Marija za Radio Cetinje.

“Iskreno, htjela sam da se vratim u Lovćen, da jednog dana završim tamo gdje je sve počelo”.

Sjajnu atletičarku u svojoj namjeri nije pokolebalo ni to što Lovćen radi u teškim uslovima, praktično nemogućim za atletiku…

“Naravno, tu sam i zbog djece koja treniraju, koja imaju i energiju i motivaciju, a nemaju naročite uslove za rad”, iskrena je Marija.

“Nadam se da će možda baš zbog mojih uspjeha i mog imena i oni biti dodatno podstaknuti. Potrudiću se koliko mogu, drago mi je zbog povratka i zbog trenera Iva Popovića”, kazla je ona.

Marija je članica Lovćena bila do kraja 2008. godine, nakon čega je branila boje barskih klubova – Mornara i Dionisa.

Prije sedam godina u kanadskom Monktonu postala je šampionka planete (191cm), a i aktuelna je rekorda naše zemlje u skoku uvis sa preskočenih 195 cm.