Bićemo servis crnogorskim sportistima

Intenzivnu, nerijetko i uzavrelu debatu sa predstavnicima sportskih subjekata oko Nacrta zakona o sportu, ministar Nikola Janović smatra jednim od velikih benefita za crnogorski sport u 2017. godini.

Objavljeno: 31. 12. 2017 - 04:05

U intervjuu za Arenu, ministar je otkrio da je takva, transparentna javna debata bila  potrebna i poželjna, na putu ka dokumentu koji treba da obezbijedi napredak našeg sporta.Iza proslavljenog vaterpoliste je godina rukovođenja Ministarstvom sporta, koja je zaokružena konačnom verzijom Nacrta – tekst ce pred Vladom biti već u prvim sedmicama 2018. godine. To je ključna, ali samo jedna u nizu aktivnosti koje je Ministarstvo sporta sprovodilo u godini za nama. Janović je zadovoljan učinjenim, ističući da je Ministarstvo ključna institucionalna adresa na koju crnogorski sportisti treba da računaju.

ARENA: Da li ste, u konačnom obliku, nakon mjeseci debate sa sportskim subjektima oko Nacrta zakona o sportu, zadovoljni konačnom verzijom teksta prijedloga Zakona koji ide pred Vladu?

JANOVIC: Apsolutno sam zadovoljan, smatram da je Ministarstvo izuzetno sprovelo proces finalnog dokumenta. Toliki stepen transparentnosti prilikom debate oko Nacrta bio je uobičajen kada se uzmu u obzir prethodna iskustva, pogotovo aktuelni Zakon o sportu. Kada se uzmu u obzir javne konsultacije, organizacije radnih okruglih stolova, naša otvorenost da se saslušaju i prihvate sugestije - utisak je jasan. Odgovoreno je na svaku primjedbu, što je u konačnici dio izvještaja na 250 strana koji je javno dostupan. Nakon svega što smo čuli, zaista vjerujem da će pred Vladu, vjerujem i pred Skupštinu doći prijedlog Zakona koji je dokument izuzetnog kvaliteta.

Opširnije u Pobjedi