Radovi na adaptaciji hotela Ulcinjske rivijere biće završeni u roku

Radovi na adaptaciji hotela Ulcinjske rivijere biće završeni u roku, tako da će novi hotelski kompleks „Holiday Village Montenegro“ zasijati u novom ruhu već u maju - kazao je Pobjedi direktor za razvoj hotelske grupacije Karisma hoteli i rizorti, Nemanja Kostić. 

Objavljeno: 09. 01. 2018 - 07:15

Rokovi Kako je najavio, u skladu da poslovnom politikom i načinom poslovanja hotelske grupacije ,,Karisma Hotels & Resorts“, svi preuzeti dogovoreni rokovi biće ispoštovani i prve turiste će ugostiti u maju, kako je i planirano.

- Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da i sve predviđene aktivnosti vezano za realizaciju projekta idu planiranom dinamikom. Već pripremamo i realizaciju druge faze kompletnog projekta, koja otpočinje u novembru ove i biće završena u maju 2019. godine. Ova faza će pored dodatnih sadržaja povećati kapacitet „Holiday Village Montenegro“ za još 100 soba - istakao je Kostić.

Kompanija Karisma sarađuje sa najvećim svjetskim turoperatorom TUI, što govori o kvalitetu kojem teže i koji postižu. - U 2018. godini očekujemo popunjenost kapaciteta više od 90 odsto, zaključno sa oktobrom. Sezona će trajati šest mjeseci, znatno duže od dosadašnjeg prosjeka boravka gostiju u ovom dijelu primorja. Dodatno, naši gosti su dominantno iz zemalja Zapadne Evrope i ovo će im biti prvi put da posjećuju Crnu Goru. Ovo smatramo pravim načinom razvoja crnogorskog turizma i ovime Karisma daje svoj doprinos tome - kazao je Kostić.

Kao investitor, nekih biznis barijera i problema, kako kaže, nema, i iz dosadašnjeg iskustva poslovni ambijent u Crnoj Gori ocjenjuje pozitivinim.

 - Svako tržište na kome poslujemo ima svoje specifičnosti i izazove. U Crnoj Gori smo naišli, sa zadovoljstvom mogu da kažem, na jedno veliko razumijevanje svih predstavnika i činilaca koji su uključeni u realizaciju ovog projekta, i na tome smo svakom ponaosob zahvalni. Nadamo se da će se taj trend nastaviti, a sve u interesu razvoja turizma, poboljšanja kvaliteta usluge i zajedničke strategije pozicioniranja Crne Gore na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta - kazao je Kostić.

Međunarodna hotelska grupacija Karisma hoteli i rizorti je odmah nakon potpisivanja ugovora počela rekonstrukciju i podizanje nivoa standarda objekata na ulcinjskoj Velikoj plaži. U pitanju su bivši hoteli „Belvi“ i „Olimpik“, koji su od države Crne Gore i kompanije Ulcinjska rivijera uzeti u dugoročni, 30-godišnji zakup.

Ovi hoteli sada postaju dio hotelskog kompleksa „Holiday Village Montenegro“, kojim će upravljati Karisma. Sada se radi u tri smjene na objektu bivšeg hotela „Belvi“, koji će nakon re konstrukcije biti kategorizovan sa četiri zvjezdice. Holiday Village je prepoznat kao uspješan porodični koncept, i u sklopu njega će, pored smještajnih kapaciteta biti izgrađen zanimljivi dodatni sadržaj poput avanturistič- kog parka, bazena i sportskih igrališta. Karisma koncept razvija sa svojim strateškim partnerom, najvećim turoperatorom na svijetu, kompanijom TUI. Cjelokupan kompleks biće realizovan u tri razvojne faze, a planovi grupacije jesu da prva faza projekta bude završena do maja naredne godine. „Holiday Village Montenegro“ će, kada bude kompletiran, što se predviđa za maj 2020. godine, imati 257 soba, 4 bazena, 4 restorana, 4 bara i spa centra, sportske terene i avanturističke parkove za djecu.

Novi standardi Karisma je jedna od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta. Uspješno posluje i poznata je po inovativnom pristupu, jer postavlja nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj gostiju. Karisma u svom portfoliju ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji. Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 Diamonds. Takođe, hoteli grupacije su redovno na najcjenjenijim listama poput Forbsove liste top 10 hotela, zatim listama Conde Nast Traveller, Trip Advisor, Wine Spectator Award of Excellence, a ključnu snagu Karisme čini njeni zaposleni, što je vrednovano činjenicom da je grupacija seritifikovana i nalazi se na listi „Great Place to Work“. U oblasti održivog razvoja Karisma se ponosi inicijativama koje realizuje, čemu svjedoče nagrade i sertifikati poput Green Globe, Travelife Gold Award i brojni drugi.