Bogdanović počeo obilaske institucija kulture

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, posjetio je danas Centar savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici i razgovarao sa direktorom Nenadom Šoškićem.

Objavljeno: 09. 01. 2018 - 13:07

Bogdanović je istakao da planira da sa početkom mandata posjeti sve institucije kulture, kako bi se što detaljnije upoznali sa njihovim radom. “Naš cilj je da zajedno sa  rukovodstvom ustanova planiramo aktivnosti na daljem unapređenju i jačanju ustanova, kako kadrovski, tako i programski”, istakao je ministar Bogdanović.

Šoškić je upoznao Ministra sa svim važnijim aktivnostima Centra, koji je, kako je istakao, do sada bio organizator velikog broja izložbi značajnih umjetnika iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Na sastanku je bilo riječi o osnivanju Muzeja savremene umjetnosti, čime bi se stvorili uslovi za adekvatnu valorizaciju potencijala savremene umjetnosti Crne Gore. Ministar Bogdanović je naveo da je osnivanje ove važne institucije predviđeno Programom razvoja kulture 2016-2020, i biće u prioritetima rada Ministarstva u narednom periodu. Kako je dogovoreno, već narednih dana ćemo  organizovati sastanke sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore i gradonačelnikom Glavnog grada, kako bismo definisali lokaciju i raspisali konkurs za izradu projektne dokumentacije.

Bogdanović i  Šoškić razgovarali su i o uspješnom predstavljanju Crne Gore na Bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji 2017. godine i istakli da je izuzetno važno na vrijeme otpočeti sve pripremne aktivnosti, kako bi naredno predstavljanje crnogorske umjetnosti 2019. godine bilo još uspješnije i reprezentativnije.