Veliko interesovanje Austrijanaca za Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa partnerima, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na međunarodnom sajmu turizma Ferien 2018, koji traje do nedjelje u Beču.

Objavljeno: 12. 01. 2018 - 12:32

Na ovom sajmu, koji je okupio oko 850 izlagača iz preko 80 različitih zemalja, posjetiocima je predstavljena turistička ponuda Crne Gore sa akcentom na kulturnu baštinu, aktivni odmor i izletničke ture.

„Primjetno je veliko interesovanje za crnogorske plaže, kulturne i prirodne vrijednosti zemlje. Aktivni odmor privlači sve veću pažnju“, navodi se u saopštenju NTO.

Ljubitelji prirode su imali priliku da se informišu o nacionalnim parkovima, planinarskim stazama, biciklističkim rutama, dok je svima onima koji vole avanturu i adrenalin predstavljen cijeli niz raznovrsnih aktivnosti kao što su rafting na rijeci Tari, kanjoning.

Tokom prvog dana sajma, direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, sa saradnicima, održala je sastanke sa partnerima sa ovog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija.

Pored ostalih, održani su sastanci sa predstavnicima turoperatora FTI, ITS BILLA RAISEN, Moser Reisen, kao i predstavnicima medija Reise Lust, Kurier, Miss Magazine.

Predstavnici NTO će, tokom trajanja sajma, Crnu Goru predstaviti prezentacijama i emitovanjem filmova na glavnoj bini i u okviru Raisekino sajma. Takođe, na sajmu će biti promovisan zajednički proizvod Crne Gore i Srbije, odnosno višednevni programi koji se baziraju na aktivnom turizmu i povezuju prirodne i kulturne atrakcije dvije zemlje. Inicijativu su realizovale privredne komore Srbije i Crne Gore.

Na sajmu u Beču, koji je počeo u četvrtak, učestvuju i predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore, Privredne komore, lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja i Podgorice, Hotelske grupe Budvanska rivijera i nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines.