UCG: Kolege iz opozicije ne interesuje opšte dobro

Ujedinjena Crna Gora je do danas mnogo puta ponovila svoj stav da je opoziciji na predstojećim predsjedničkim izborima neophodno da podrži jednu zajedničku kandidatkinju ili kandidata. Dovoljno smo politički zreli da primjećujemo kako ta vrsta zajedništva kolege iz opozicije ne zanima, saopšteno je Portalu Analitika iz te partije.

Objavljeno: 12. 01. 2018 - 14:42

"Svi su se opredijelili da brane partijske politike i da nameću vlastite kandidate drugima iz opozicije po principu – podrži našega kandidata, našu sebičnu stranačku politiku ili vas neće biti. Ujedinjena Crna Gora ne pristaje na takvu vrstu međusobnog ucjenjivanja i nipodaštavanja", ističe se u saopštenju. 

Kako se dodaje, kad već nikoga ne interesuje opšte dobro ili dogovor, Ujedinjena Crna Gora će, ne bude li opozicija stala iza jedne nestranačke ličnosti na predsjedničkim izborima, imati svog kandidata na izborima "jer nas na to obavezuju ljudi koji nas podržavaju, a koji su i od opozicije i od vlasti šikanirani od osnivanja Ujedinjene Crne Gore".

-Iako takav scenario nismo priželjkivali, iako smo bili spremni da zbog pobjede nad DPS-om zanemarimo svaki stranački interes, naša odluka stupiće na snagu najkasnije do kraja januara, jer je svako čekanje kolega da se dogovorimo postalo politički besmisleno i suicidno- zaključuje se u saopštenju.