Uhapšen policijski službenik zbog nošenja pištolja na javnom mjestu

Policija je uhapsila policijskog službenika koji se nalazi na bolovanju zbog nošenja oružja u privatnom vlasništvu suprotno zakonu. Protiv njega slijedi disciplinski postupak u MUP-a i suspenzija sa radnog mjesta, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Objavljeno: 12. 01. 2018 - 17:28

Za ovo oružje službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) ima oružni list, ali je međutim nosio oružje na javnom mjestu suprotno zakonskim propisima.

Policija je juče tokom pojačane kontrole, u ulici Cetinjski put u Podgorici, kontrolisali pmv „VW Golf III“, danilovgradskih registarskih oznaka, koji je u privatnom vlasništvu a kojim je upravljao službenik Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad V.Š. (35) koji se nalazi na bolovanju.

Policijski službenici su pregledom V.Š. pronašli pištolj marke „Glock 43“, cal 9 mm, Luger, koji je u privatnom vlasništvu V.Š, sa okvirom u kojem se nazilo pet metaka, i sa oružnim listom za ovaj pištolj izdatim na ime V.Š. 

Zakonom o oružju zabranjeno je nošenje oružja na javnom mjestu, uz izuzetke koji su propisani ovim Zakonom (član 33). Dakle, iako V.Š. za predmetni pištolj posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja (član 23), on je ovo oružje, kako se sumnja, nosio na način koji je suprotan ovom Zakonu. 

Sa događajem je upoznat državni tužilac u ODT koji se izjasnio da se V.Š. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

V.Š. je 12.01.2018. godine, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu.

 

Protiv V.Š. će biti inicirano pokretanje disciplinskog postupka a takođe će biti podnijet i predlog za njegovu suspenziju.