Brajović - Uehara: Mediji, posebno RTCG, da budu profesionalni i objektivni

Ambasadorka Uehara je čestitala predsjedniku Brajoviću na postignutim rezultatima od preuzimanja mandata u novembru 2016. godine, posebno akcentujući dodatno unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, imajući u vidu predstojeće predsjedničke i dio lokalnih izbora. 

Objavljeno: 12. 01. 2018 - 17:53

Tokom sastanka predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa ambasadorkom Sjedinjenih američkih država Margaret En Ueharom bilo je riječi o rezultatima rada Skupštine, kao i  planovima za naredni period.

Sagovornici su se složili da se mediji u Crnoj Gori nalaze pred izazovima dalje profesionalizacije i objektivnog izvještavanja, posebno kada je riječ o Javnom servisu.

Zajednički je konstatovano da povratak dijela opozicije doprinosi kvalitetnijem političkom dijalogu, na šta je u prethodnom periodu ukazivano kako u domaćoj tako i u međunarodnoj javnosti.

Predsjednik Brajović je i ovom prilikom zahvalio Sjedinjenim američkim državama na kontinuiranoj podršci reformskim procesima usmjerenim ka nastavku demokratizacije crnogorskog društva, čemu je članstvo u NATO dalo posebnu potvrdu, navodi se u saopštenju.