Lavovski pa što bude

Naši rukometaši 2008. godine ispisali su istoriju, kada su postali prva crnogorska selekcija od povratka nezavisnosti koja je izborila plasman na veliko takmičenje (EP), a baš tada remijem je osiguran i prolaz u drugu fazu. Danas, deset godina kasnije Crna Gora je četvrti put, treći uzastopno, dio najveće kontinentalne smotre i najjačeg rukometnog takmičenja. 

Objavljeno: 13. 01. 2018 - 08:00

Reprezentacija koja nikada nije ostvarila pobjedu na prvenstvima Evrope, biće u grupi C sa prvakom Evrope (Njemačkom), Slovenijom, bronzanom selekcijom sa Svjetskog prvenstva i Makedonijom, zemlje iz koje stiže klupski vladar Starog kontinenta. U takvoj situaciji najpoznatije kladionice Crnu Goru vide kao najvećeg autsajdera. I, ako se još tome doda da nema prvih zvijezda Vuka Borozana i Nebojše Simića, onda bi se mnogi mogli zapitati: ,,Đe smo mi krenuli…“

Ali, mala Crna Gora ne plaši se velike Njemačke. Mala Crna Gora, koja traži prvu pobjedu na prvenstvima Evrope, i Njemačka, koja brani zlato sa tog takmičenja, djeluje kao borba Davida i Golijata. Međutim, ako se zna da su najveća čuda pravili upravo rukometaši, savladavši u ranijim kvalifikacijama velesile poput Islanda, Švedske, Rusije i Njemačke, onda je razumljivo zašto i ovog puta iz tabora ,,lavova“ stižu optimistične izjave.

- Čast nam je što smo dio jednog od najjačih evropskih prvenstava u posljednjim godinama. Mislim da imamo što da pokažemo i onima koji nas potcijenjuju i onima koji nas vole. Radujemo se da igramo i želim svima da poručim samo - podržavajte nas – bila je jasna poruka Dragana Đukića, selektora Crne Gore.

Naši reprezentativci sinoć su u Areni odradili posljednji trening uoči današnjeg meča u Zagrebu.

- Osjetili smo zagrebačku Arenu, sada nam ostaje da malo smirimo nervozu koja se osjeća u vazduhu. Raspoloženje je dobro, veliki protivnik i sve sluti na veliku utakmicu.

(Opširnije u današnjoj Areni)