Emotivni zavisnici

Da nije možda još neko svisnuo od plača kada je Rebeka naglasila da njena djeca imaju samo 17 godina uspomena sa svojim ocem? Ne? Samo mi? Okej

Objavljeno: 13. 01. 2018 - 10:35

Maramice? Ćebence? Sve je tu? Naoružaniji smo nego ikad. Od momenta kada nam je rečeno da Pirsonovi idu u rehabilitacioni centar u posjetu Kevinu, znali smo što slijedi. Ipak, uprkos tome što smo očekivali da nas zapljusne talas emocija poslije praznične pauze u emitovanju serije „This Is Us“, malo smo uhvaćeni bez garda. Na kraju sesije Velike trojke i Rebeke sa terapeutkinjom Barb, svi smo, baš kao i Kejt, sjedjeli u stolici i... tiho plakali. Da je čitavih 42 minuta 11. epizode bilo smješteno u toj maloj sobi u niko se ne bi pobunio.

Nesalomivi krug

Razgovor je počeo lagano, uz nekoliko knjiških izvinjenja, suza i klimanja glavom, a onda Barb traži od Trojke i Rebeke da pređu na stvar. (Odvojimo trenutak da se zasladimo ironijom zbog toga što baš majka Meredit Grej glumi terapeutkinju. Elis Grej bi prije otkinula sebi ruku nego bila psihijatar čak i na dan!)
U nastavku razgovora Kevin zaključuje da njegovi problemi dolaze iz djetinjstva i konstantnog osjećaja zanemarenosti. Koliko god voljeli Džeka i Kejt i branili njihovo voljeli-smo-ih-sve-jednako, kada se mali Kevin probudi u praznoj sobi u toku oluje, potrči kod roditelja i zatekne Rendala i Kejt u krevetu sa njima nekako dobijete želju da ih izbijete. Uh!

Kevin je pokušavao da ispuni nedostatak pažnje fudbalom, glumom, slavom i na kraju alkoholom i drogama. Što nas dovodi do Kevinovog drugog zaključka: Džek je bio zavisnik i Džekov otac je bio zavisnik. Sada je Kevin zavisnik – a zavisnica je takođe i Kejt.
Ova izjava ne prolazi dobro. Stvari eskaliraju u momentu kada terapeutkinja pita Rebeku da li je ikad pričala sa djecom o Džekovom alkoholizmu. Da nije možda još neko svisnuo od plača kada je Rebeka naglasila da njena djeca imaju samo 17 godina uspomena sa svojim ocem? Ne? Samo mi? Okej.

Specijalna oluja

Sesija je bila teška, ali stvari su krenule nabolje. Velika trojka završila je na klupi u grupnom zagrljaju. Naravno, Rebeka je odbila da pođe prije nego što priča nasamo sa Kevinom. Ovaj razgovor bio je finalni emotivni nokaut.

Kevin je oduvijek bio hrabar. Rebeka je zbog toga mislila da ne mora da brine o njemu - i pogriješila je. No, dok je Kevin neprestano optužuje da njih dvoje nemaju lijepih zajedničkih momenata, Rebeka je sigurna da postoje. I zaista, nakon što nas opet vrate u tu olujnu noć, Rebeka se budi. Vidi Kevina samog na podu, uzima jastuk i prelazi kod svog dječaka. Njihov mali, specijalni trenutak. I opet nam je toplo oko srca.

Bet, Tobi i Migel, za vrijeme sesije sa koje su ljubazno ispraćeni zato što nijesu „uži članovi porodice“, piju pivo i igraju pikado u obližnjem pabu. Iako je Bet naša miljenica, Migel je u ovoj epizodi zaslužio čak dva zagrljaja! Prvi, kada je pripit i potišten rekao da je oženio ženu svog najboljeg druga (dođavola - sad nas još više zanima kako su on i Rebeka završili zajedno!). I drugi put, kada nakon šale na račun Džekovih porno brkova kaže da je njegov prijatelj zabranjena teritorija i zaustavi priču.

Sveukupno, na kraju epizode - dva zagrljaja za Migela i jedna čaša za Džeka. I sram vas bilo... Više ne smije da se desi da se Kevin smrzava u mraku ispred kuće, čitajući Betmena. To je neoprostivo! B. MARTINIĆ

 

FOTO: tvline.com