Bogdanović posjetio Muzički centar

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktor Muzičkog centra Crne Gore Žarko Mirković razgovarali su o aktuelnim temama u ovoj instituciji kulture, saopšteno je iz Ministarstva.

Objavljeno: 13. 02. 2018 - 09:56

"Razgovarano je o problemima sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine. Sagovornici su istakli važnost rješavanja ovog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u svojoj finalnoj fazi. Ministar Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti"- navodi se u saopštenju.

Ministar Bogdanović je, kako dodaju, istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

"Razgovarano je i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta ove ustanove nakon preseljenja u novi objekat. Direktor Živković je najavio da Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u ovoj oblasti.

Sagovornici su apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje. Ministar Bogdanović je pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata"- zaključuje se u saopštenju.