Ko je Vjekoslav Lambulić?

Vjekoslav Lambulić umalo je izbjegao smrt preksinoć kada je ka njemu, za sada nepoznati napadač, ispalio tri hica iz pištolja, proizilazi iz video snimka kojeg su objavile Vijesti.

Objavljeno: 13. 02. 2018 - 11:05

Lambulićevo ime i ranije je bilo na stupcima crne hronike.

On je odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođen da je kao suizvršilac učestvovao u švercu 25 kg kokaina od Beograda do Osla, Norveška.

Iz suda su, kako je objavila Pobjeda, tada obrazložili da nije bilo dokaza da su za Lambulićev račun Ranko Krstović i Mileta Zvicer, kao i Aleksandar Krekler, švercovali kokain, iako su njih trojica pravosnažno osuđena presudom Okružnog suda u Hanoveru, Njemačka.

Lambulić se teretio da je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, po prethodnom dogovoru sa više osoba, stavio u promet kokain. On je 2012. godine bio osuđen na dvije godine zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

S druge strane Lambulić je odbacio sve navode da se bavi švercom narkotika ističući da je novac zaradio kockanjem.

”Sve nekretnine koje imam, kupio sam od novca koji sam dobio kockajući se u kladionice. Ja sam ekspret za kockanje. Ja sam Ajnštajn. Meni je zabranjen ulazak u kladionice, jer sam mnoge zatvorio u Podgorici”, naveo je on na suđenju 2011. godine.

Lambulića je crnogorska policija u Bijeloj knjizi kriminala iz 2005. godine označila kao jednog od vođa kriminalnih klanova.