Marina Tucaković operisana, slijedi oporavak

Jedan od najpoznatijih tekstopisaca na Balkanu, Marina Tucaković, juče je operisana na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Objavljeno: 14. 02. 2018 - 16:01

Naime, Marina je prošle nedjelje, na nagovor svoje prijateljice, folk dive Cece Ražantović, koja joj pruža podršku u ovim teškim danima, otišla kod ljekara i zadržana je na onkologiji gdje se lavovski bori s opakom bolešću.

Kada joj je stanje stabilizovano, stručni tim ljekara odlučio je da je podvrgne operaciji koja je obavljena juče, saznaje “Blic”.

Nakon završene operacije, tim doktora koji vodi računa o Tucakovićevoj sada prati njeno stanje i slijedi proces opravka.

O Marininom zdravlju trenutno brine najbolji tim ljekara i svi se nadaju dobrom ishodu.

– Ljekari su rekli porodici da je najbitnije da ona psihički ostane jaka i da vjeruje u ozdravljenje jer je to bitan dio borbe sa opakom bolesti. Kako je Marina sarađivala sa veliki brojem javnih ličnosti, svi joj pružaju punu podršku i nude pomoć – kaže izvor.

A uz Marinu su svakodnevno suprug Aleksandar Radulović Futa i sin Milan, ali i dugogodišnja prijateljica i saradnica Svetlana – Ceca Ražnatović.

Ceca je ranije za “Blic” ispričala da je Marini sada potreban mir.

– Molim vas, Marini su sada, prije svega, potrebni mir i podrška svih nas koji je volimo da bi ovu bitku dobila. Na nama je da budemo uz nju – bilo je sve što je nedavno rekla Ceca koja se ne odvaja od drugarice.

Kako kažu Marinina bliske prijateljice, Marina ne gubi nadu da će sve proteći kako treba.

– Marina je poznata kao veliki borac i neko ko se nikada ne predaje. Nakon što je proživjela najveću životnu dramu kada je izgubila sina, ona je postala psihički jača, ali nije mnogo marila za svoje zdravlje. Kada je saznala dijagnozu, Marina je porodicu, ali i sve bliske prijatelje odmah obavestila šta se događa. Iako su svi zabrinuti i non-stop je zovu da čuju kako se oseća i kakve su prognoze lekara, ona ih sve uvjerava da će biti sve u redu – ispričala je prije nekoliko dana Marinina bliska prijateljica.

Smrt sina ju je promijenila

Marina Tucaković je osmijehom oduvijek krila bol. Najveća tragedija koju nikada neće uspjeti da prežali je smrt voljenog sina Miloša, koji je preminuo 2008. godine. U jednom intervjuu priznala je da je pomišljala da sebi prekrati život poslije gubitka.

– Najgori su bili ti prvi dani. Nekako vrijeme napravi ravnotežu. Možda surovo zvuči, ali okrenuta sam porodici, poslu, prijateljima… Nisam ni prva ni poslednja kojoj se to desilo, ali eto, kako svi, tako i ja – ispričala je Marina tada.

Mnogi njeni prijatelji kažu da ju je taj gubitak potpuno izbacio iz životnog kolosjeka i da se posvetila poslu kako bi lakše podnijela bol. Misle da je zbog svega toga zapostavila sebe i svoje zdravlje.