Istraga o ubistvu Đurovića vodi do kotorskih klanova

Baranin Blažo Đurović (39), koji je prekjuče, oko 17.30, ubijen ispred svoje kuće u Ulici vojvode Skopljanca na Voždovcu, bio je navodno povezan sa “kavačkim klanom”, piše Dan.

Objavljeno: 12. 03. 2018 - 08:04

Kako policija sumnja, Đurović je za kavčane odrađivao iznude, odnosno utjerivanje dugova. Upravo u toj činjenici policija vidi motiv ove surove likvidacije.

Đurović je odranije poznat srpskoj policiji po izvršenju krivičnih djela otmica i iznuda. Crnogorskoj policiji nije poznat, s obzirom na to da se njegova porodica prije više godina odselila iz Crne Gore.

U Đurovića su za sada nepoznati napadači iz automatske puške ispalili najmanje 15 metaka. Likvidiran je ispred kuće u kojoj je živio sa suprugom i dvoje djece. Rafali su se začuli u trenutku kad je Đurović svojim automobilom izlazio iz garaže. Napadači su pucali iz bijelog BMV-a. To vozilo je preksinoć pronađeno zapaljeno nekoliko kilometara od mjesta zločina, u naselju Kumodraž. U zapaljenom automobilu policija je pronašla automatsku pušku za koju se vjeruje da je korišćena u likvidaciji Đurovića.

Kako pišu mediji u Srbiji, Đurović se u Ulicu vojvode Skopljanca doselio prije pet godina i sa porodicom je živio u istoj kući u kojoj je živio i njegov rođeni brat sa porodicom.

Braća Đurović su bili uhapšeni prije dvije godine zbog sumnje da su učestvovali u otmici, zbog čega su iza rešetaka proveli godinu i po dana.