Zaplijenjeno pet kilograma skanka, uhapšen Nikšićanin

Službenici Uprave carina – Carinske ispostave Vraćenovići i Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić, su na graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i oduzeli oko pet kilograma skanka, a osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je iz Uprave policije.

Objavljeno: 12. 03. 2018 - 14:00

''Naime, carinski službenici CI Vraćenovići i policijski službenci OGB Nikšić su, 10.03.2018. godine oko 17:30 časova, na graničnom prelazu Vraćenovići na izlazu iz Crne Gore, postupajući na osnovu operativne informacije, kontrolisali pmv marke “VW Passat“ karavan hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.N. (37) iz Nikšića. Detaljnim pregledom vozila, carinski i policijski službenici su u zadnjem dijelu vozila, ispod sjedišta u otvoru rezervoara za gorivo, pronašli i oduzeli 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine od oko pet kilograma'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja. 

''O događaju je obaviješten državni tuzžilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se S.N. liši slobode i da mu se priovede uz krvičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počnio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja tužilac je za S.N. donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica do privoda nadležnom sudiji za istragu'', zaključuje se u saopštenju.