Pretresima na dvije lokacije pronađeno oružje, municija i marihuana

Službenici Uprave policije MUP-a –  Centra bezbjednosti Berane su u sklopu pojačanih aktivnosti koje preduzimaju u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu izvršili pretrese na dvije lokacije i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju i marihuanu - saopšteno je iz Uprave policije.

Objavljeno: 12. 03. 2018 - 14:13

''Naime, službenice CB Berane su, 09.03.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće koju koristi V.Lj. (56) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli gasni pištolj „Blow“ F92 kalibra 9 mm i 21 komad lovačke municije kalibra 16/70. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela već da se radi o prekršaju. Protiv V.Lj. će biti podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju'', navodi se u saoppštenju.

Kako dalje dodaju, službenici CB Berane su, prije dva dana postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca ODT u Beranama, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće koju koristi bezbjednosno interesantno lice B.P.(34) iz Berana. 

''Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm, sedam metaka sa okvirom kalibra 7,65mm, sedam metaka kalibra 9mm, pribor za čišćenje oružja, futrolu od pištolja i zamotuljak  u pvc foliji sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje i jedan tzv. džoint sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 7,7 grama. Pronađeno i oduzeto oružje, municija i opojna droga biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja'', ističe se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranam koji se nakon upoznavanja sa činjeničnim stanjem izjasnio da se o događaju upozna VDT u Bijelom Polju. Državni tužilac u VDT u Bijelom Polju je naložio da će se nakon pronalaska lica, s obzirom da lice nije zatečeno u kući prilikom pretresa, i prikupljenog obavještenja od njega, izjasniti o kvalifikaciji događaja.