Pronađen kokain, uhapšen Podgoričanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica su juče, preduzimajući pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pregledom jednog lica pronašli kakain i tom prilikom lišili slobode V.S. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - saopšteno je iz Uprave policije .

Objavljeno: 12. 03. 2018 - 15:43

''Naime, službenici Interventne jedinice CB Podgorica su, 11.03.2018. godine, u ulici 27. marta, pregledom bezbjednosno interesantnog lica V.S. (35) iz Podgorice pronašli sedam pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, mase 3,4 grama. U ručnoj torbi ovog lica pronađene su i dvije putne isprave sa imenima dva lica izdate od MUP – PJ Podgorica, kao i mobilni telefon sa dvije SIM kartice. Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja, dok će posjedovanje tuđih putnih isprava od strane ovog lica biti predmet daljih provjera'', navodi se u saopštenju policije. 

V.S. je predat službenicima kriminalističke policije radi daljih mjera i radnji. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.S. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.