Idejni projekat ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja povjeren Njemcima

Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki, realizacija idejnog projekta ekološke rekonstrukcije Termoelektrane „Pljevlja“ povjerena je  kompaniji Steag Energy Services, saopšteno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede Crne Gore.

Objavljeno: 13. 03. 2018 - 12:19

Steag energy services GmbH je njemačka kompanija sa sjedištem u Esenu. U vlasništvu je Steag GmbH, industrijske grupacije iz Esena, specijalizovane iz oblasti energije, kako konvencionalnih i nuklearnih izvora, tako i obnovljivih izvora. U posljednjih nekoliko decenija realizovala je veliki broj projekata u Evropi, Africi, Aziji i Južnoj Americi i prisutna je u više od 80 zemalja širom svijeta.

Jedan je od najvećih proizvođača električne energije u Njemačkoj, sa elektranama ukupne instalisane snage preko 7.000 MW.

“Potpisivanje ugovora sa njemačkom kompanijom očekujemo u narednih nekoliko dana. Dolazak ovakve, renomirane kompanije u Crnu Goru predstavlja ozbiljan garant da će se planirana rekonstrukcija Bloka I izvršiti u skladu sa najnovijim standardima i tehnologijama, čime će se obezbijediti stabilan i siguran rad termoelektrane u narednih nekoliko decenija”, navodi se u saopštenju.