Šarićeva grupa osuđena na višegodišnje kazne zatvora

Okružni sud u Ljubljani osudio je u ponovljenom suđenju na višegodišnje kazne zatvora pripadnike narko grupe, koja je bila povezana sa Darkom Šarićem.

Objavljeno: 20. 03. 2018 - 18:56

Ljubljanski Okružni sud osudio je Dragana Tošića na 16,5 godina zatvora zbog trgovine drogom i reketiranja, jer je utvrdio da je Tošić, glavnoosumnjičeni u procesu “Balkanski ratnik”, bio vođa lanca za trgovinu drogom i povezan sa narko bosom Darkom Šarićem.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, osim Tošića, sud je proglasio krivim i Dragana Beljkaša i Jakoba Remškara i osudio ih na 16,5, odnosno 11,5 godina zatvora.

U istom procesu osuđene su još tri osobe za trgovinu drogom i reketiranje, dok je šest osoba osumnjičeno za trgovinu drogom.
Trinaesti osumnjičeni je osuđeno za trgovinu i proizvodnju droge, dok sudija još nije izrekao presudu za još dvojicu optuženih.

Kako se navodi, presuda nije konačna, a vrijeme koje su optuženi proveli u pritvoru računaće se kao dio zatvorske kazne.  Optuženi su uhapšeni u maju 2010. godine u saradnji sa srpskim organima i američkom agencijom za suzbijanje narkotika DEA.