Pod lupom Moka, Pentagon, Bigl, plažni barovi, računi..

Policija provjerava porijeklo imovine organizovanih kriminalnih grupa iz crnogorskih gradova, za koju osnovano sumnja da je stečena ilegalno. Prema saznanjima Pobjede, na provjeri je pokretna i nepokretna imovina „škaljaraca“, „kavačana“, barskog i budvanskog kriminalnog klana.

Objavljeno: 27. 03. 2018 - 06:53

Istražitelji provjeravaju više objekata, među kojima i nekoliko stanova u zgradi „Pentagon“ u Kotoru sa više luksuznih stanova, plažne barove i zakupljene plaže u Boki. Policija je još u decembru prošle godine u okviru akcije „Boka“ pretresla objekte „škaljaraca“, članova njihovih porodica u luksuznom kompleksu „Pentagon“ u Škaljarima.

ISTRAGA

U saopštenju je tada navedeno da je Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala započeo aktivnosti na provjeri zakonitosti sticanja novca za gradnju kompleksa „Pentagon“ u Kotoru i kupovinu stanova u ovoj zgradi. Pod lupom inspektora za borbu protiv privrednog kriminala su brojni lokali i poslovni prostori u Starom gradu u Kotoru, za koje se sumnja da su stečeni organizovanim kriminalom.

Do sada, istražitelji su prikupili podatke o porijeklu dvije zgrade u naselju Kavač, kao i o porijeklu novca za otvaranje podgoričke diskoteke „Bigl“ i lokala „Moka“ u Starom gradu u Kotoru u kojem je prije osam godina ubijen Dragan Dudić Fric.

Prije četiri godine taj lokal uzeli su pod zakup braća Igor i Jovica Vukotić. Sve prikupljene dokaze i podatke policija će dostaviti Specijalnom tužilaštvu.