Orban i Grabar Kitarović čestitali Đukanoviću pobjedu

Predsjednik Vlade Republike Mađarske Viktor Orban pozvao je danas telefonom predsjednika Mila Đukanovića i najsrdačnije mu čestitao jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima u prvom krugu, saopšteno je Portalu Analitika iz DPS-a.

Objavljeno: 16. 04. 2018 - 15:56

“Predsjednik Đukanović je zahvalio premijeru Orbanu i čestitao mu nedavnu ubjedljivu pobjedu njegove partije na parlamentarnim izborima održanim u Mađarskoj.  Obostrano je izražena želja za nastavak kontakata i tješnju saradnju dvije zemlje, posebno u kontekstu evropskih aspiracija Crne Gore, što je od značaja za region u cjelini, kao i za Evropsku uniju”, navodi se u saopštenju.

kolinda2

Takođe, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas predsjednika Đukanovića i najsrdačnije mu čestitala jučerašnju pobjedu na predsjedničkim izborima i poželjela uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti. Ona je istakla da će Hrvatska nastaviti da pruža podršku i pomoć Crnoj Gori u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, kao što je to činila i do njenog stupanja u NATO.

 

Predsjednik Đukanović je zahvalio Hrvatskoj i predsjednici Grabar-Kitarović lično na afirmaciji Crne Gore i doprinosu za njen prijem u NATO, kao i očekivanja da se saradnja na tom planu nastavi i u procesu evropske integracije, što je od značaja i za regionalnu stabilnost.

 

Obostrano je izražena spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, i za zajednički doprinos rješavanju preostalih pitanja u duhu politike dobrosusjedstva.

Zajednički je konstatovano da nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto i ulogu u ukupnoj saradnji dvije zemlje.