Vrhunski kuvar otkriva kako pripremiti ćureće i pileće meso

U organizaciji kompanije Voli danas je u Podgorici organizovana gastro prezentacija hrvatske kompanije"Vindije", poznate po kvalitetnim prehrambenim proizvodima. Vrhunski mliječni proizvodi i mesa  su samo neki od njih.

Objavljeno: 19. 04. 2018 - 15:44

"Nešto novije iz asortimana su  smrznuti proizvodi, prekrasne torte i kolači koji mogu biti za maloprodaju. To su vrhunski dezerti koji se brzo i lako pripremaju, pogotovo u sezoni kada su preopterećeni, tu su oni idealni i onda se može odgovoriti na veliki priliv gostiju", ispričao je majstor kulinarstva i sirni somalijer, Mario Oblak.

img-20180419-115848

Oblak nam je otkrio kako pripremiti vrhunsko ćureće i pileće meso.

"Ne treba ih pripremiti kao što su to nekada domaćice radile, u cijelom komadu, nego ih isijeći, tako da manji komadi dobiju kraću termičku obradu na višim temperaturama. Meso je ukusno, a postupak kratak. Dobar ukus se potencira na nešto višim temperaturama", objasnio je Oblak i dodao da uz ovo jelo ide vino.

 

"Preporučljiva su lagana bijela vina, ali ukoliko je meso intenzivnijeg ukusa, to jeste ako ga pečemo na otvorenoj vatri  najbolja su bijela vina nešto starijeg godišta".

Glavni sastojak svakog vrhunskog kuvara jeste ljubav, tvrdi ovaj vrhunski kuvar.

"Prije svega ljubav prema poslu, nema smisla upotrebljavati previše začina, jer se tako stvara konfuzija u ustima gosta i onda dobijamo kontraefekat. Treba pažljivo postupati sa namirnicama", objasnio je.

img-20180419-123632

Kompanija Voli sarađuje već deset godina sa Vindijom.

"Mi već dugi niz godina izuzetno uspješnu saradnju, a Vindija slovi za najboljeg  i najkvalitetnijeg Hrvatskog proizvođača mlijeka, mliječnih proizvoda, sireva, piletine i ćuretine", ispričala je Olivera Šuškavčević iz kompanije Voli.

 <

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara koja je snadbijevala grad svježim mlijekom i zapošljavala samo petnaestak ljudi. Danas, kompanija postoji u cijeloj regiji, a ima 1200 zaposlenih. Dobitnik je brojnih sertifikata, te nagrada za standard i kvalitet.

"Jedan od najnovijih je GMO free sertifikat. Sve počinje zapravo sa naših farmi, sa ishranom samih životinja. Težimo svjetskim standardima", ispričala je Petra Košćak Hopwood iz kompanije Vindija.

 </p>