Nisam se plašio rata, ne plašim se ni Specijalnog suda

Nisam se plašio tokom rata i sada se ne plašim. Preživio sam rat i vjerujem da ću preživjeti ovo, rekao je kosovski predsjednik Hašim Tači o Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.

Objavljeno: 20. 04. 2018 - 13:36

"Nemamo šta da krijemo od Specijalnog suda," rekao je on na pitanje da li očekuje da će protiv njega biti podignuta optužnica, u emisiji televizije "7" portala Gazeta Express.

Na pitanje da li su ga intervjuisali istražitelji Specijalnog suda, Tači je kratko odgovorio "Ne!".

Naveo je i da ne zna kada će da budu podignute prve optužnice, prenosi KoSSev.

"Mi nemamo informacije o podnošenju optužnica. Sve što je izjavljivano bila je čista spekulacija", rekao je on, govoreći o medijskim izvještajima da će da bude jedan od optuženih za svoju ulogu u OVK tokom i nakon rata na Kosovu.

U istoj emisiji Tači je govorio i o nedavnom hapšenju šestorice turskih državljana na Kosovu, zbog navodnih veza sa pokretom Gulen.

"Ovaj proces nije trebalo da se dogodi ni pod kakvim okolnostima. Akcija protiv njih bila je pogrešna. Relevantni mehanizmi bi trebalo detaljno da objasne šta se dogodilo sa deportacijom Turaka," rekao je Tači.

Komentarisao je i ranije izjave turskog predsjednika, Redžepa Tajipa Erdogana, o kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

"Ne slažem se sa mišljenjima upućenim kosovskom rukovodstvu. Kosovo nije mjesto ni za gulenizam, ni za erdoganizam," kazao je Tači.