Pasarelu će završiti do početka sezone

U Sutomoru su juče počeli radovi na izgradnji pješačkog mosta na magistralnom putu između Bara i Sutomora. Pasarela će biti dužine 10 metara, donacija je građevinske firme Bemaks, a biće završen do početka glavne turističke sezone. 

Objavljeno: 05. 05. 2018 - 07:52

U lokalnoj upravi ističu kako će se na taj način umanjiti velike saobraćajne gužve između Bara i Sutomora i povećati bezbjednost pješaka.

IDEJNO RJEŠENJE: Arhitekta Andrea Pajković kazala je da će se pored pasarele raditi i pothodnik. - Urađeno je geodetsko snimanje i završen projekat idejnog rješenja, sa cjelokupnim instalacijama. U toku je izrada programskog zadatka za izradu glavnog projekta, te da se može očekivati da projektno rješenje bude završeno u naredna dva mjeseca. Nakon izrade glavnog projekta pristupiće se odabiru izvođača i obezbjeđivanju finansijskih sredstava za izradu projekta, budući da se radi o višemilionskoj investiciji – kazala je Pajković.

Miloš Fuštić, pravnik u lokalnoj upravi, podsjetio je da su u mjesnoj zajednici Sutomore završene velike investicije u dijelu vodovodne i kanalizacione mreže, putne infrastrukture i planske dokumentacije, ukupne vrijednosti više od 5.000.000 eura. Sa investicijama će nastaviti.

- Ulica „prečica“ je u fazi realizacije i biće završena do početka turističke sezone. Realizacija ove investicije će, uz izgradnju pasarele, u velikoj mjeri smanjiti saobraćajne gužve u toku ljetnih mjeseci. Vrijednost ove investicije je 100.000, rade se trotoari i javna rasvjeta, a u trupu ulice su postavljene hidrotehničke instalacije – kazao je Fuštić. Afaltirani su i sanirani putevi od raskrsnice kod Elektroprivrede do početka šetališta, ulica Iva Novakovića, Save Kovačevića i Spičanska ulica.

ŠETALIŠTE I TRG: Morsko dobro u saradnji sa opštinom Bar realizuje projekat izgradnje trga i šetališta u Sutomoru. Dobijena je saglasnost od državnog arhitekte na idejno rješenje. U toku je izrada glavnog projekta čija se revizija očekuje u junu. Takođe, izdata je građevinska dozvola za marinu u Sutomoru i očekuje se tender i za taj projekat.