Blokada, ulaz samo uz dokaz, Šešelj u Jarku

U selu Hrtkovci najavljen dolazak simpatizera i funkcioneri političkih stranaka, iako je MUP zabranilo okupljanje zbog mogućeg ugrožavanja bezbjednosti građana.

Objavljeno: 06. 05. 2018 - 11:09

Prilazi Hrtkovcima su zatvoreni, a pripadnici policije preusmjeravaju putnike na obilaznice, dok je ulazak u selo omogućen samo mještanima uz ličnu kartu kao dokaz o mjestu prebivališta.

Svi prilazi selu su blokirani iz pravca Šapca, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Nikinaca i Rume. 

U Jarku se nalaze brojne novinarske ekipe, među kojima ima i novinara hrvatskih medija, a okupljaju se i pripadnici SRS koji nose zastave te stranke. Među njima su i poslanice Vjerica Radeta i Nataša Jovanović, a stigao je i lider SRS Vojislav Šešelj. 

Stanovnici Hrtkovaca kažu da su zatočenici mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje. Ne razmišljaju o prošlosti već od čega će i kako da žive mirno i složno kao što su živjeli do sada. Problem im je utoliko veći što je danas Đurđevdan, pa im brojni gosti ne mogu doći, zbog zabrane ulaska u selo, javlja RTS. 

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je okupljanje u Hrtkovcima povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, nakon kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine. 

Policija je zabranila sve skupove zbog opasnosti od ugrožavanja sigurnosti.