Mišković: Političari malo znaju o ekonomiji, Đinđić bio izuzetak

Političari u Srbiji malo znaju o ekonomiji, ali kad dobiju funkciju misle da znaju sve i tako se ponašaju, izjavio je vlasnik kompanije "Delta" Miroslav Mišković na promociji svoje autobiografske knjige "Ja, tajkun".

Objavljeno: 10. 05. 2018 - 10:41

Na promociji je vlasnik kompanije "Delta" i čovjek kojem se sudi za malverzacije u putarskim preduzima i pomaganje u utaji poreza rekao da se knjiga prije svega bavi njegovim putem do poslovnog uspjeha, a manje politikom iako, kaže, zna da to ljude najviše zanima. Mišković na promociji nije konkretno govorio o otmici ni o hapšenju - a poslije promocije nije davao izjave za medije već je samo zainteresovanima potpisivao knjigu.

On je ocijenio da je od svih političara jedino Zoran Đinđić shvatio da je biznis nešto izuzetno i da je za to potrebno veliko znanje.  

Mišković je objasnio da je knjigu želio da napiše, pored ostalog, i zato da se srpska istorija poslovanja i privrede ne prepusti onome šta su pisali tabloidi, pa da se za "20, 50 ili 100 godina" izvlače njihovi tekstovi kao činjenica.  

Želio sam da pokažem istinu, za razliku od tabloidnog pisanja. Ovo je prikaz koji treba da ostane trajno, jer ima istorijski značaj za budućnost Srbije, rekao je on.  

Mišković je istakao da mu je žao što profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu za 28 godina postojanja "Delte" nikad nisu posjetili tu kompaniju, ni doveli studente u nju "da vide kako Srbija treba da se razvija".  

Oni i dalje sve gledaju teoretski, ali u praksi to izgleda drugačije, konstatovao je Mišković, koji je ukazao i na činjenicu da "Delta" za 28 godina ništa novo i svoje nije izmislila, nego je angažovala savjetnike iz svijeta da im ukažu na sve trendove i na to kako ih primijeniti. 

Fotografija: MediaSfera