Radnici gradske Čistoće nakon sinoćnjeg koncerta uklonili 446 kesa otpada

Kako je sinoć održani koncert na Trgu nezavisnosti očekivano okupio veliki broj građana Podgorice kao i posjetilaca glavnog grada, ekipe ”Čistoće” su bile pripravne i već od 1 sat poslije ponoći počele čišćenje ovog prostora.

Objavljeno: 11. 05. 2018 - 14:53

S obzirom na ogromne količine otpada koji je ostao po završetku koncerta, na poslovima sakupljanja i metenja bilo je angažovano 13 radnika koji su sa prostora Trga i okolnih ulica uklonili 446 kesa otpada.

Ovi poslovi su obavljani do ranih jutarnjih sati, nakon čega je kompletan prostor Trga i nekoliko susjednih ulica očišćeno uz angažovanje autočistilice.

Shodno operativnom planu, ekipe uz angažovanje mehanizacije danas u prvoj smjeni čiste nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u opštini u okviru Glavnog grada Tuzi i u naselju Konik.

Tokom jučerašnjeg dana ovi poslovi su obavljani u sljedećim naseljima: Zelenika, Zabjelo, Dahna, Dajbabe-sa 45 lokacija uklonjeno 6 kiperskih tura raznog otpada; Masline-sa 35 lokacija uklonjeno 15 tura otpada i Zagorič-sa 23 lokacije uklonjeno 11 tura otpada.

Pražnjenje kontejnera se na teritoriji Glavnog grada i opština u okviru Glavnog grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici.