Dvije decenije od smrti Frenka Sinatre

Dvadeset godina od smrti Frenka Sinatre, njegova muzika je i dalje popularna, posebno na internetu, gde je 4,8 miliona ljudi slušalo njegove čuvene pjesme na sajtu Spotify, prenijeli su lokalni mediji u SAD.

Objavljeno: 14. 05. 2018 - 11:19

Iako godišnjica njegove smrti neće biti obilježena suviše pompezno, kako je prenio čikaški list Suntajm, Sinatrin saradnik Eliot Vajsman objavio je knjigu o čuvenom glumcu i pjevaču "The Way It Was: My Life with Frank Sinatra".

Vajsman u knjizi opisuje razne anegdote o Sinatri iza kulisa, navodeći da pjevač nije nikada pio alkohol prije nastupa već čaj s limunom i da nije volio dugu vožnju, jer su hoteli u gradovima gdje je nastupao uvijek bili u blizini aerodroma.

Saradnik koji u knjizi opisuje 20 posljednjih godina života Sinatre, rekao je da je bio vrlo dosljedan i da je uvijek govorio ono što zaista misli.

Takođe kruže priče da Sinatra nije volio žene koje mnogo piju alkohol, puše i stavljaju previše parfema. Njegovi prijatelji su ranije rekli da nije bio toliko veliki ljubitelj provoda, kako su prenosili mediji, i da je večeri volio da provodi uz knjigu.

Sinatra (1915-1998) bio je otjelotvorenje američkog "šoumena", ali i kontroverzna ličnost van scene.

Sin italijanskog emigranta počinje kao mladić da se bavi muzikom. Postepeno niže uspjehe i privlači milione djevojaka. Međutim, procvat rokenrola zadaje ozbiljan uradac Sinatrinoj muzičkoj karijeri.

Sinatra tada kreće u filmske vode i dobija ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", za koju dobija Oskara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine.

Od tada se paralelno bavi glumom i pjevanjem. Snimio je stotinak albuma i glumio u 58 filmskih ostvarenja.

Sinatra je bio u centru medijske pažnje zbog ljubavnih avantura, veza s mafijom i sklonosti prema alkolholu.