Nova obilježila krsnu slavu Svetog Vasilija

Uz prisustvo više od hiljadu zvanica, Nova srpska demokratija je u Podgorici obilježila svoju krsnu slavu-Svetog Vasilija Ostroškog. Osim članova i funkcionera NSD, proslavi su prisustvovali članovi predsjedništva DF, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović, poslanici DF, predsjednik SNP Vladimir Joković, lider PUPI Vojin Vuletić, predsjednik Srpske radikalne stranke Ilija Darmanović i visoki funkcioner DSS Matija Nikolić. Krsnu Slavu NSD su svojim prisustvom uveličali vodeći intelektualci, istaknuti umjetnici i javne ličnosti iz reda srpskog naroda u Crnoj Gori.

Objavljeno: 14. 05. 2018 - 17:37

Protojereji Branko Tapušković i Jovan Plamenac su rezali slavski kolač, a okupljeni su posebno pozdravili prvog predsjednika Crne Gore, osnivača Socijalističke narodne partije i jednog od osnivača Nove srpske demokratije Momira Bulatovića.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je prisutnima slavu i istakao da je ovo najbrojnija slava od osnivanja stranke. On je poručio da NSD snažno nastavlja svoju misiju - rušenje kriminalnog režima, borbu za ravnopravnost i konstitutivnost srpskog naroda, koji godinama trpi  nepravdu i diskriminaciju. 

On je kazao da niko ne može zaustaviti i obeshrabriti DF u borbi za slobodnu Crnu Goru. Posebno je pozdravio člana predsjedništva DF Milana Kneževića:

,,Naš prijatelj i saborac Milan Knežević se danas na pravdi Boga nalazi u zatvoru, prije njega Mihailo Čađenović, Željko Šćepanović, Dejan Vujisić, Momir Nikolić, Nikola Bajčetić, a gotovo svim poslanicima DF i ostalim funkcionerima DF se sudi u brojnim montiranim političkim procesima. Nas ništa ne može pokolebati, jer mi smo pravoslavni hrišćani koji su spremni na svaku vrstu žrtve, iz koje se u poslednjih dvije hiljade godina uvijek rodila pobjeda i sloboda, pa će tako biti i u ovom slučaju.’’ rekao je Mandić.

slava-nsd-2On je ukazao na uticaj američke ambasade na određene političke subjekte, kako u vlasti tako i u opoziciji, i rekao da sa DF-om niko ne može upravljati osim onih koji čine DF, koji će i ubuduće politiku voditi autonomno, ne pristajući na bilo kakve pritiske, odakle god dolazili.

Nosilac liste koalicije DF-SNP u Podgorici ,,Sve za moj grad!'' i kandidat za gradonačelnika, Slaven Radunović istakao je da će pobjeda opozicije u Glavnom gradu biti najsnažniji mogući podstrek za promjene na svim nivoima.

,,Pozivamo sve koji mogu i žele, da pomognu da se Podgorica oslobodi i da dobije vlast koja će raditi na korist svih građana. Zato je neophodno da svi naši članovi, aktivisti i funkcioneri do 27. maja ulože dodatni napor i tako doprinesu pobjedi koalicije DF-SNP ,,Sve za moj grad!'', poručio je Radunović.