Izložba "Crtanje svijeta"

Pomorski muzej izložbu organizuje povodom manifestacije “Noć muzeja” i Međunarodnog dana muzeja.

Objavljeno: 16. 05. 2018 - 01:01

"Crtanje svijeta“  naziv je izložbe koja će biti otvorena u petak 18. maja sa početkom u 20 časova u palati Grgurina. Na izložbi će biti predstavljen dio kartografske građe u vlasništvu Pomorskog muzeja Crne Gore.

Na izložbi će govoriti : Andro Radulović –direktor Pomorskog muzeja, Ilija Mlinarević-autor izložbe, Dražen Jovanović- profesor istorije, rukovodilac Zbirke pomorskog nasljeđa iz Tivta.

U muzičkom dijelu programa će učestvovati učenici ŠOSMO ,,Vida Matjan“ iz Kotora.

Izložba  je realizovana u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore u okviru programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017. godinu.

pomorski-muzej-crtanje-svijeta-1

JU Pomorski muzej Crne Gore, u okviru iste manifestacije, u subotu 19. maja sa početkom u 20 časova će organizovati predavanje i promociju brošure na temu ,,260 godina od pomorskog okršaja braće Ivanović iz Dobrote u luci Pirej“. Predavanje je namijenjeno djeci školskog uzrasta.

Brošura ,,260 godina od pomorskog okršaja braće Ivanović iz Dobrote u luci Pirej“ je realizovana  2017. godine u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma u okviru projekta "Sva čuda Crne Gore“.