Poznati rukometaš na saslušanju zbog divljanja u porodilištu

Poznati srpski rukometaš Nedeljko Jovanović danas će u policiji biti saslušan zbog haosa koji je u nedjelju uveče napravio u porodilištu u Višegradskoj, saznaje "Blic".

Objavljeno: 16. 05. 2018 - 09:14

Kako je "Blic" pisao, te noći njegova vjerenica se zbog komplikacija prevremeno porodila i u šestom mjesecu rodila bebu od svega 600 grama.

Divljanje rukometaša u zgradi porodilišta u Višegradskoj prijavila je jedna od medicinskih sestara, koja je te noći bila dežurna. Međutim, kada je policija stigla u krug bolnice Jovanović je već bio otišao. Iskaz o incidentu tada je dala medicinska sestra, koja je i pozvala policiju, kao i ostali zaposleni.

Kako nezvanično saznajemo, Jovanović će danas biti saslušan u policiji o svim okolnostima koje su se desile te noći, a nakon toga će policija izveštaj predati Tužilaštvu, koje treba da proceni da li postoje elementi da se protiv ovog rukometaša pokrene postupak.

Poslije incidenta, izvinjenje

Međutim, Jovanović je samo dan nakon incidenta, ponovo posjetio GAK Višegradsku, ali ovog puta da bi se izvinio za svoje ponašanje. Kako je rečeno Blicu, on je u bolnicu došao u popodnevnim satima i pokušao da izgladi situaciju sa ljekarima i medicinskim sestrama.

Kako je "Blic" već pisao Nedeljko Jovanović je u nedjelju oko pola dvanaest uveče upao u porodilište, gdje je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio ljekare za prevremeni porođaj njegove vjerenice, a potom je čak ušao i u dio gdje se žene porađaju i gdje je civilima pristup zabranjen.

S vrata počeo da pravi haos

Njegova vjerenica još u petak je iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje je prethodilo pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedjelju uveče, pola sata prije ponoći. Dežurne doktorke pregledale su vjerenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prijevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen vjerenik je stigao u bolnicu i, prema priči ljekara koji su bili u smjeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Prvo je pokušao da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dvije žene ušao u bolnicu.

Beba je u inkubatoru

Kako nam je ispričala dežurna doktorka, on je urlao na ljekare da su mu ubili dijete i nazivao ih pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu i budio žene koje su spavale. Niko nije mogao da ga zaustavi, s obzirom na to da su te noći samo žene bile dežurne.

Dok se u porodilištu odvijala prava drama, vjerenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su ljekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktroka, pozvani i neonatolozi i pedijatri.

Kako saznaju, beba je živa i u inkubatoru je.