Dronovi snimili ubice Olivera Ivanovića

Momenat ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici najverovatnije su zabilježile kamere bespilotnih letjelica Kfora, pišu “Novosti”. Međutim, kako navodi taj list, tih snimaka nema u istrazi.

Objavljeno: 16. 05. 2018 - 10:28

Riječ je o novom detalju tog ubista koje se dogodilo prije četiri meseca.

Izvori “Novosti” se pitaju kako je moguće da nema video-zapisa iz dronova vojne misije, ako se zna da su dvije letjelice maltene neprekidno na nebu iznad Mitrovice.

Sumnju budi i objašnjenje iz istrage da 16. januara, kada je ispred kancelarija svoje stranke ubijen Ivanović, sateliti nisu mogli da snime ubistvo Ivanovića, jer je bila gusta magla, iako meteorolozi mogu nepobitno da dokažu da je tog jutra vidljivost bila dobra.

Oliverova supruga Milena, za “Novosti” kaže da je Specijalno tužilaštvo u Prištini, koje vodi istragu, još nije pozvalo da priloži izjavu, ali očekuje da će je se sjetiti.

“Nažalost, i posle četiri mjeseca od ubistva nemam ništa novo da kažem. Nikakvih informacija nemamo. Svakako nećemo mirno posmatrati i čekati da se zaboravi. Pitanja ćemo postavljati sve dok ne dobijemo odgovor ko je ubio Olivera”, kaže ona.