Odbor će saslušati čelnike bezbjednosnih službi i tužilaštva

Odbor za bezbjednost i odbranu donio je na današnjoj sjednici odluku da sasluša čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave policije (UP) Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca, povodom bezbjednosne situacije u zemlji i ranjavanja novinarke "Vjesti" Olivere Lakić.

Objavljeno: 16. 05. 2018 - 11:15

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miodrag Vuković, rekao je da nema dileme da se trebalo sastati nakon posljednjih dešavanja u Crnoj Gori.

„Očekujem da će državni organi istrajati na otkrivanju i počinioca i nalogodavca napada na Lakić“, istakao je on, osuđujući atak na novinarku "Vijesti".

Odbor će saslušati ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, vršioca dužnosti direktora Uprave policije Veska Damjanovića, direktora ANB-a Dejana Peruničića, VDT-a Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Predsjednik Odbora, poslanik DPS-a Obrad Stanišić, najavio je da će od nadležnih organa tražiti da u što kraćem roku dostave informacije o bezbjednosnoj situaciji, s posebnim osvrtom na napad na novinarku “Vijesti”. Poslije toga će, rekao je, odrediti datum saslušanja.

Današnjoj sjednici je, prema riječima Stanišića, trebalo da prisustvuju i poslanici Demokratskog fronta, ali se ipak nisu pojavili.