Beranci uhapšeni zbog iznude

Službenici Centra bezbjednosti Bar su danas u efikasnoj akciji lišili slobode bezbjednosno interesantno lice N.P. (37) i N.B (28) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu M.D. (36) iz Bara.

Objavljeno: 16. 05. 2018 - 20:35

- Naime, danas je u prostorije CB Bar pristupio M.D. i prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N.P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice. Odmah po prijemu obaveštenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N.P. organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda. Policisjki službenici su, nakon primopredaje traženog iznosa, lišili slobode N.P. i N.B. Kod N.P. je pronađen i oduzet obilježeni novac – saopšteno je iz Uprave policije.

M.D. je prethodno, ušao u poslovni odnos kupovine vozila sa trećim licem, koje je poznanik sa osumnjičenim N.P, čime je doveo sebe u situaciju da pod pretnjom da će biti napadnut prihvati da duguje tom licu 2.500 eura, odnosno da prihvati na sebe nepostojeći dug, a koji od tog lica navodno otkupio osumnjičeni N.P. Nakon toga N.P. je pod prijetnjama  pokušavao da ovaj iznos naplati od oštećenog, na način što je, kako se sumnja, u više navrata dolazio u Bar i od oštećenog pokušavao da iznudi novac.

1605barhapsenje2

- Danas, 16. maja, N.P. je, sumnja se, u namjeri izvršenja krivičnog djela, došao u Bar sa poznanikom N.B. Oni su, kako se sumnja, došli na radno mjesto oštećenog i pod prijetnjom pokušali da iznude novac, na način što su tražili da im obezbjedi i preda iznos od 500 eura do 15 časova. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se N.P. i N.B. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugiih lica u navedenom događaju se ispituju, o ćemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena – ističu iz Uprave policije.