Pajović i Jerkov kategorične da je sve laž

Urednica i novinarka Dnevnih novina Nataša Pajović i Kristina Jerkov istakle su u svom reagovanju da su Vijesti iskoristile laž „koju su vjerovatno čuli u kafani i plasirali je na vrlo bezobrazan i podmukao način“.

Objavljeno: 17. 05. 2018 - 07:09

One su reagovale na naslovnicu jučerašnjeg dnevnika "Vijesti" na kojoj se tvrdilo da je jedna od njih tokom rasprave u redakciji povodom napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić rekla da je "napadač trebalo da joj puca u glavu, a ne u nogu". 

- Trač je plasiran kao istina, a da nijesu kontaktirali osobu koju monstruozno optužuju. Ono što jako zabrinjava odnosi se, prije svega, na neprofesionalan i nefer odnos, da ne govorimo o nepoštovanju Kodeksa novinara, po kojem je sveto pravilo ove profesije - čuti i drugu stranu. Autorka spornog teksta dala je sebi za pravo da sudi svima ostalima koji se u dovoljnoj mjeri ne stavljaju na stranu Vijesti, pa gnusnim lažima zarad revanšizma i sujete pokušava da sruši moj mukotrpno i na pošten način stečen profesionalni ugled – istakla je, pored ostalog, Pajović.

Jerkov je upozorila da je „više od neprofesionalnog čina iznošenje laži - jer neistine u jednom trenutku mogu postati i istine“.

 - Tekstom za koji su smatrali da je za naslovnicu, nijesu samo trajno urušili novinarske standarde u Crnoj Gori, već i nacrtali mete Nataši Pajović i meni, koje smo bile dugogodišnje novinarke tog lista. Ovim činom su u trenutku bacili pod noge sve ono za što se, očigledno samo deklarativno, godinama zalažu i što je osnova za veliku podršku koju dobijaju od široke međunarodne zajednice. Laži se ne demantuju, a zbog opasnih posljedica ovog napada, nadam se da će svi nadležni organi odmah reagovati – rekla je Jerkov.