Crna Gora kvalitetno ispunjava većinu obaveza iz integracionog procesa

Predsjednici vlada Crne Gore i Holandije Duško Marković i Mark Rute saglasili su se danas na sastanku održanom u Sofiji na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan, da budu u pojačanom dijalogu u kontaktu kako bi redovno razmjenjivali informacije naročito na temu crnogorskog procesa evropske integracije.

Objavljeno: 17. 05. 2018 - 10:23

Predsjednik Marković se zahvalio Holandiji na podršci u procesu naše integracije u NATO i EU.

“U kontekstu nastavka našeg procesa evropske integracije konstatovano je da Crna Gora kvalitetno ispunjava većinu obaveza iz integracionog procesa”, saopšteno je iz Vlade.

Rute je posebno pohvalio našu vanjsku i bezbjednosnu politiku kao potpuno kompatibilne sa evropskim politikama. Takođe je ocijenjeno da politika Crne Gore u vezi sa reginom Zapadnog Balkana jača stabilnost regiona.

markovic2

Predsjednici vlada Crne Gore i Holandije su se saglasili da je u nastavku naše integracije u Evropsku uniju veliki značaj na efikasnom ispunjavanju obaveza iz oblasti vladavine prava.

“U tom kontkestu dogovoreno je da premijeri budu u kontaktu i pojačanom dijalogu kako bi pravovremeno razmjenjivali relevantne informacije”, navode u Vladi.