Zaštitićemo mlade od narkomanije

Nosilac Grupe građana Pobjednik od riječi Saša Mijović ističe da droga u Podgorici nikad nije bila dostupnija i jeftinija, a da će on ukoliko postane gradonačelnik umjesto kriminalnog okruženja stvoriti sigurnost za rast i razvoj djece i mladih.

Objavljeno: 17. 05. 2018 - 11:19

“Ako se ovaj trend nastavi, za nekoliko godina svaka porodica će imati bar po jednog zavisnika u kući.U ovom trenutku, svako dijete u Podgorici može nabaviti količinu droge dovoljnu za jedan dan za malo para. Kokaina ima u neograničenim količinama na ulici tako da se cijena spustila do te tačke da se on može kupiti i na jednu liniju, koja košta pet eura. Cijene ostalih sintetičkih droga, ekstazi, spid i MDM još jeftinije. Marihuana skoro da je postala začin u kojoj se mjeri koristi”, navodi on.

Prema njegovim riječima, obezbijediće punu i kompletnu zaštitu najmlađih i njihovih porodica najboljim programom prevencije za djecu i roditelje, standardizovati program prevencije i obezbijediti punu pokrivenost svih škola i svakog djeteta redovnim i kontinuiranim preventivnim aktivnostima.

“Kako za prventivne aktivnosti, tako i za potrebe tretmana, angažovaćemo najstručniji kadar i obezbijediti specijalizacije svim stručnjacima koji će se baviti pomaganjem djeci i osobama koje su zavisne od droga, a njihovim porodicama obezbijediti najveći stepen podrške i pomoći pri rješavanju ovih problema”, poručio je Mijović.