Dobri domaćini će i dalje doprinositi napretku životnog standarda svakog stanovnika Bara

„Kada govorimo o evropskom kvalitetu života, onda se nalazimo pred još jednim neposrednim izazovom u susret lokalnim izborima, na kojima treba da pokažemo da smo u stanju da i u Baru imamo dobre domaćine koji će u sadejstvu sa državnom vlašću Crne Gore dalje doprinositi napretku životnog standarda svakog stanovnika Bara“, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović u Baru, na koktelu kojim je obilježena pobjeda na predsjedničkim izborima i predstavljena odbornička lista „Za dobro građana Bara – Pobjednički! DPS Milo Đukanović“. 

Objavljeno: 17. 05. 2018 - 11:52

Đukanović je kazao da evropski kvalitet života podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta, podsticanjem domaćih i stranih investitora i preduzetnika da razviju svoje biznise, dobro obrazovanje za ove generacije, dalji razvoj infrastrukture, razvijeniji sistem zdravstvene zaštite, razvoj Crne Gore kao turističke destinacije visokog evropskog nivoa... 

„Ubijeđen sam da u Baru imamo predispozicije upravo za jedan takav razvoj. Zasluga za to je jedan veoma pouzdan i stabilan temelj dosadašnjeg razvoja Bara. Zasluga za to pripada brojnim odgovornim domaćinima koji su upravljali ovim gradom tokom prethodnih decenija, rekao bih uspješnije od mnogih drugih sredina i u Crnoj Gori i u regionu i doprinosili da danas sa mnogo pouzdanijeg temelja možemo gledati na neposrednu budućnost Bara“, istakao je predsjednik DPS, dodajući da je prethodna lokalna vlast u Baru ugradila vrijedan dio u mozaik onoga što je budućnost Bara, te da će DPS i u narednom periodu uspjeti da realizuje ambiciozno zamišljen program. 

Govoreći o pobjedi na predsjedničkim izborima, Đukanović je istakao da je Crna Gora tim rezultatom poručila da se nije pokolebala i da smo spremni za završni korak pripadnost Crne Gore evropskim razvijenim narodima u okviru EU, naš povratak evropskom kulturnom krugu i savremenoj evropskoj civilizaciji. 

“Zato je ovo bio posljednji trenutak da kažemo da se Crna Gora želi situirati u svojoj prirodnoj luci Evropi, kojoj pripada ne samo geografski, ne samo istorijski ponosno, jer smo uvijek sa njima bili saveznici, nego zato što mi Evropi pripadamo kulturološki”, zaključio je Đukanović.
 
Kada je riječ o političkoj konkurenciji, smatra Đukanović, oni su jedinstven slučaj neuspješnosti da se na bilo koji način učini relevantnom i konkurentnom. 

“Čini mi se da nakon svih gromoglasnih najava kako će nas poraziti na predsjedničkim izborima, danas prisustvujemo jednoj gotovo nezanimljivoj predizbornoj kampanji, čijoj nezanimljivosti upravo doprinosi nekvalitet političke i izborne ponude opozicije. Gotovo da ne možete registrovati nijedan suvisao politički ton od strane opozicionih partija kojim na ozbiljan način ugrožavaju dominaciju DPS. Sve što možemo vidjeti je animoznost prema nama, koja se, nažalost, vjerovatno zbog dugogodišnjih trauma, zbog izbornih poraza, pretvorila u mržnju kojom pokušavaju da negiraju sve ono što smo mi uradili u prethodnom periodu. Čini mi se da naša opozicija biva sve manje relevantna. 

U ovoj kampanji sam kazao, i to želim da ponovim, čini mi se da što naša konkurencija duže trči ka svom cilju, sve je dalje od njega. To je, zaista, jedinstven slučaj neuspješnosti opozicije da se bilo kakvim unapređenjem svoje političke ponude učini relevantnom i konkurentnom u odnosu na DPS”, zaključio je on.

„Dokazali smo da je u našem doživljaju politike građanski interes u prvom planu, a da je naša obaveza u narednom četvorogodišjem periodu ponuditi rješenje za najznačajnije i najosjetljivije pitanje koje se tiče otvaranja novih perspektiva za nezaposlene“, kazao je Dušan Raičević, nosilac liste „Za dobro građana Bara – Pobjednički! DPS Milo Đukanović“. On je dodao da će kreativni i spretni mladi ljudi imati u lokalnoj upravi Bara partnera za ideje kojima se afrimiše razvoj preduzetništva, porodičnog biznisa, valorizacije tradicije, očuvanja životne sredine i razvoj ruralnog područja. Govoreći detaljno o programu koji DPS ima za dalji razvoj Bara, Raičević je naglasio da je osnovni cilj realan, a to je da se prepolovi nezaposlenost u Baru u naredne četiri godine. 

„Spremni smo da radimo i preuzmemo potpunu odgovornost za uspjehe i neuspjehe. Mjerilo našeg uspjeha biće kvalitet života svih građana Bara. Vaša podrška nam je neophodna ne zbog privilegija, već zbog prilike da nastavimo odgovorno i moderno upravljamo našom Opštinom“, zaključio je Raičević. 

 </p>