Ulcinjanina policija kaznila dva puta u istom danu

Policija je registrovala teške saobraćajne prekršaje i tom prilikom sankcionisala Ulcinjanina  O.LJ.(22) koji je istog dana kažnjen zbog prebrze vožnje. Naime, jednom je vozio brzinom od 185 km/h, a drugi put 180 km/h.

Objavljeno: 17. 05. 2018 - 12:57

“Naime, službenici Grupe su, 15.05.2018. godine oko 13,00 časova, na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani, zaustavili pmv marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao O.Lj. (22) iz Ulcinja, zbog prekoračenja brzine. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 185 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Protiv O.Lj. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka“, saopšteno je iz Uprave policije.

Grupa policije za bezbjednost saobraćaja je istog dana oko 18,30 časova, na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Sozina, zaustavila O.Lj. koji se kretao brzinom od 180 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h. S obzirom na činjenicu da je upravljao vozilom iako mu je prethodno oduzeta vozačka dozvola te da je nastavio sa vršenjem teških saobraćajnih prekršaja, O.Lj. je priveden u Centar bezbjednosti Bar, nakon čega mu je Sud za prekršaje u Baru za ovaj prekršaj izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi obezbijedili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.