,,Zlatna kriška“ na Trgu nezavisnosti

Prvi festival sira „Zlatna kriška“ biće svečano otvoren danas na Trgu nezavisnosti u 12 časova. Događaj će okupiti tridesetak proizvođača sira iz svih krajeva Crne Gore, među kojima ima i onih čije proizvode nije moguće naći u velikim marketima.

Objavljeno: 18. 05. 2018 - 07:38

Menadžer klastera „Probaj domaće“, koji je organizator festivala, Velimir Đoković, kazao je da će posjetioci biti u prilici da probaju i kupe lisnati kolašinski i pljevaljski sir, kao i druge sireve koji se prave po tradicionalnim recepturama iz drugih krajeva Crne Gore.

- Cilj nam je da u centru Crne Gore okupimo domaće proizvođače i predstavimo raznolikost i kvalitet nadaleko poznatog crnogorskog sira. Kravlji, kozji, mladi, stari, iz okoline Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Berana, Bijelog Polja i Petnjice. Festival je idealna prilika da vidimo i probamo neke od proizvoda koji nijesu dostupni u velikim martketima. Među izlagačima će biti i mladih ljudi koji su se posvetili selu, a koji su danas ozbiljni proizvođači – kazao je Đoković.

On je najavio da će zbog velikog interesovanja festival biti organizovan dva puta godišnje.

- Ima puno zainteresovanih proizvođača, ali i potrošača. U oktobru ćemo organizovati drugo izdanje festivala sira – kazao je Đoković.

Prvi festival sira „Zlatna kriška“ biće otvoren za posjetioce danas i sjutra do 18 časova. Pokrovitelj događaja je Glavni grad.