Mrvaljević: Petrov je marioneta predsjednika Džudo saveza

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević oglasio se saopštenjem za javnost kojim, kako kaže, “odgovara na dva veoma uzbudljiva, ali potpuno neistinita i netačna saopštenja“.

Objavljeno: 23. 05. 2018 - 12:23

„U prvom saopštenju Džudo savez Crne Gore za svoje nezakonito funkcionisanje i finansijske malverzacije unutar saveza optužuje dvojicu ministra Vlade Crne Gore (ministra sporta gospodina Janovića i ministra saobraćaja gospodina Nurkovića) i mene da vodimo prljavu kampanju, želeći da otmemo Džudo savez, nudeći novac i obećavajući  funkcije klubovima kako bi napravili savez za ‘naše drugare’. Povodom tih optužbi imam da izjavim sljedeće: Ne vodim nikakvu kampanju, ne nudim nikome nikakav novac i ne obećavam nikome nikakve funkcije, naprotiv treniram veoma jako, dva puta dnevno i spremam se za dvogodišnje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020 koje su upravo počele”.

Tokom prethodnog dana trener reprezentacije Georgi Petrov podnio je ostavku zbog, kako je u saopštenju, zbog konstantnih opstrukcija na njegov rad, u čemu je navodno rpednjačio Mrvaljević.

“U drugom saopštenju koje potpisuje bugarski trener Petrov iznijeto je niz neistinitih optužbi bez i ti jednog argumentovanog dokaza. Trener Petrov me između ostalog optužuje:

-Da mi nije odgovarao ni ti jedan trener u Srbiji? Nikada se nisam borio za Srbiju! Ja sam se borio za Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i Crnu Goru, tako da nikada nisam imao problem sa bilo kojim srpskim trenerom. Drago mi je što Vas zanima džudo u Srbiji, ali ne znam zašto Vas ne zanima džudo u Crnoj Gori gdje primate platu.

-Da sam bivšeg trenera Huberta Rorauera zvao “Njemac sa satom”, a Vas “Tuta Bugarin”? Nikada trenera Roauera nisam oslovljavao sa “Njemac sa satom”, čovjek je Austrijanac, već kao i svi reprezentativci “Hupo”, a Vi nikada niste imali dovoljno hrabrosti da mi se lično obratite i nikada ni jednu riječ nismo progovorili. Ružno je da čovjek Vaših godina na ovakav način pokušava da servira laži i neistinu crnogorskoj javnosti.

-Da nisam dolazio, ali sam ipak  opstruirao pripreme Petrova u hotelu “Trim”? Istina je da klubovi koji daju 100 posto reprezentacije, najbolji reprezentativci i prvaci Crne Gore nisu dolazili na Vaše pripreme. Ja sam samo pratio politiku svog i jos 23 kluba i bio na strani svojih reprezentativnih drugova. Takodje ne znam kako sam mogao da opstruiram nešto gdje nisam prisutan. Ne možete mene kriviti za Vaše katastrofalne i poražavajuće trenerske rezultate u protekle dvije godine i izmišljati ovakve laži.

-Da nisam nosio nacionalnu opremu u Tel-Avivu? Gospodine Petrov, ja se za svoju Crnu Goru borim već punih 12 godina i donosim najveće medjunarodne rezultate. Borio sam se povrijedjen i bolestan, bez koljena i sa slomljenim stopalom. Odbio sam više puta mnogo unosnije ponude drugih država. Vi ste stranac i gost u našoj državi i smiješno je da dovodite u pitanje moju ljubav i patriotizam prema Crnoj Gori. Majica mi je uručena dok sam čekao čekiranje na aerodromu u Podgorici i rečeno mi je da je to sva oprema za šest dana u Tel-Avivu i da je obučem. Istina je da sam odbio. Zaista nisam mogao da se ponižavam, skidam i presvlačim na sred aerodroma. Majicu sam obukao po dolasku u “Hostel” u koji nas je smjestio savez u Tel-Avivu, ali priznajem da je nisam nosio svih šest dana. Morao sam da se presvučem!

-Da obećavam takmičarima svjetske rezultate kad postanem predsjednik Dzudo saveza Crne Gore? Rekao sam više puta da me ne zanima funkcija predsjednika saveza niti kluba Akademik. Moje ambicije su takmičarske i  vezane su za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Drugo, da sam predsjednik svijeta, a ne džudo saveza Crne Gore nikome ne mogu obećati ni pobjedu na državnom, a kamoli svjetske rezultate i medjunarodnu sportsku karijeru.

-Da su moji rezultati očajni, ali da mi je Bečanović završio odlazak na Prvenstvo Evrope? Istina je da imam rezultatsku krizu godinu dana, ali čak i takvi moji rezultati nisu očajni, mnogo su bolji nego rezultat bilo kog Vašeg takmičara. Ja već imam 34 godine i na samom sam zalasku karijere pa se još uvijek borim sa mnogo više žara i želje nego Vaši puleni i “olimpijci”. Odlazak na Prvenstvo Evrope mi nije završio nikakav predsjednik saveza već lično ja na državnom prvenstvu gdje sam bio prvi. Po čemu su Vaša dva takmičara koji su bili drugoplasirani na državnom zaslužili prije mene mjesto u reprezentaciji? Taj Vaš Predsjednik je sve pokušao i učinio da ja napustim džudo i Crnu Goru, naravno u tome nije uspio, ali je uspio da svojom nesposobnošću, bahatošću i neprofesionalnošću uništi, razori i osramoti čitav Džudo sport u Crnoj Gori, a Vi ste mu u tome pomogli. ČESTITAM!

Gospodine Petrov, kao što se ništa niste pitali  u vodjenju nacionalnog tima i sastavljanju reprezentacije, što ste i sami priznali u tekstu, isto tako Vi ne sastavljate ovo saopštenje u kojem napadate mene već ga samo potpisujete. Vi ste bili i ostali samo jedna obična marioneta i pion predsjednika Saveza, bez svog stava, snage, hrabrosti i karaktera da obavljate funkciju za koju ste bili veoma dobro plaćeni. Vi ste žrtva koja se kroz mnogobrojne razgovore sa Predsjednikom susrela sa svim tim izmišljenim likovima koji ga proganjaju u njegovoj glavi, a medju kojima su i Ministri, Inspektori, Klubovi, Treneri, Srdjan Mrvaljević, Takmičari i mnogi drugi…. Sve te priče o teorijama zavjere, koordiniranim akcijama, medjunarodnim urotama, misterioznim emailovima, stranim državljanima, otimanju saveza….  su nažalost ostavile dubok trag na Vas. Istina da Vam one neće pomoći u Vašem sljedećem trenerskom angažmanu , ali će Vam biti dragocjene ako se odlučite da se angažujete u oblasti pisca ili recezenta nekog naučno-fantastičnog romana”, stoji u saopštenju nekadašnjeg vicešampiona svijeta.