Miodrag Kruščić ubijen iz „gloka“

 Miodrag Migi Kruščić (49) iz Podgorice ubijen je iz „gloka“ – saopšteno je Pobjedi iz izvora bliskih istrazi. 

Objavljeno: 24. 05. 2018 - 06:45

Pronađene su čaure od ovog pištolja, koje su poslate na vještačenje, ali se analizom ne očekuju značajni pomaci u istrazi. Istražitelji su do ove informacije došli analizom tragova koji su pronađeni na dvije lokacije – Starom aerodromu, gdje je stradao Kruščić, i na Ćemovskom polju, gdje su ubice zapalile automobil u kojem je pronađen i dio „gloka“.

Prema saznanjima Pobjede, ubica je bio u crnoj trenerci, crnim patikama, imao je rukavice, a na glavi kapuljaču od trenerke i silikonsku masku na licu. Treći dan od ubistva istražitelji nemaju trag koji bi ih doveo do identiteta likvidatora.

Pregledom video-snimka sa nadzornih kamera, kao i iskazom svjedoka ubistva – novinarke Vijesti Jelene Jovanović, utvrđeno je da su u zločinu učestvovale najmanje dvije osobe. Direktni egzekutor izašao je iz crnog „golfa 6“, kolašinskih registarskih oznaka, prišao stolu gdje su sjedjeli Kruščić i Jovanović i pucao mu u leđa.

Utvrđeno je da su „golf 6“ i tablice vozila koji su koristile ubice ukradene u Kolašinu, što upućuje da se radi o brižljivo isplaniranom zločinu, iza kojeg stoji organizovana kriminalna grupa. Kruščić je ubijen ubrzo nakon što se sastao sa novinarkom Jovanović u bašti lokala „Palata“. Kako je ona ispričala inspektorima, sreli su se na njegovu inicijativu, kako bi prikupila informacije za tekst o plaži Trsteno.

U jednom trenutku, ubica je izašao iz automobila, primakao se stolu i Kruščiću uperio pištolj u leđa i pucao. Jovanović se odmah sagnula ispod stola i izbjegla projektile. Kruščić je pokušao da pobjegne, napravio nekoliko koraka, ali mu je maskirani ubica prišao i pucao u glavu.

Kruščić je bio vlasnik diskoteke „Bigl“. Ranije su u njegovom vlasništvu bili ,,Pub 111“, ,,City Hall“, ,,City Becks“, ,,Market“ i ,,Dr Brajer“. Izvori iz bezbjednosnih službi tvrde da je Kruščić bio blizak „škaljarcima“ i da ga je to koštalo života.

U istrazi ubistva saslušano je više osoba iz kavačkog i škaljarskog klana. Inspektori nemaju dilemu da je ubistvo Kruščića nastavak obračuna kriminalnih grupa.

Opširnije u Pobjedi...