Barbara Simović odbranila prvi diplomski rad

Studentkinja prve generacije studenata Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Barbara Simović uspješno je odbranila diplomski rad „Roman Zaloga Vladimira Mijuškovića u kontekstu poslijeratne romaneskne prakse“, pred Komisijom koju su činili predśednik prof. dr Novak Kilibarda, član prof. dr Milorad Nikčević i mentor doc. dr Vladimir Vojinović. 

Objavljeno: 24. 05. 2018 - 11:16

Diplomski rad Barbare Simović je prvi odbranjeni rad na FCJK, mladoj visokoškolskoj instituciji, koju je 2014. godine osnovala Vlada Crne Gore.

Barbara Simović je rođena u Podgorici, đe je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Godine 2014. upisala je FCJK i tokom studija se istakla kao jedan od najboljih studenata, s prośečnom ocjenom 9,82.

Dobitnica je Nagrade za najboljega studenta, koja joj je uručena na svečanosti Prijestonice Cetinje 2017. godine. Osim toga, bila je i dvogodišnji stipendista Ministarstva prosvjete, kao i dobitnica CEEPUS-ove stipendije za studije u inostranstvu. Jedan semestar osnovnih studija provela je na Pedagoškome institutu u Klagenfurtu (Austrija), đe je takođe ostvarila zapažene rezultate. Tokom studija, pokazala je interesovanje za književnu kritiku i objavila nekoliko radova.

„Čestitam koleginici Simović i Fakultetu za crnogorski jezik i književnost“, kazao nam je doc. dr Vladimir Vojinović.