Prezentacija Mtel digitalne fabrike i britanske ambasade

Delegacija iz Velike Britanije koju je predvodio zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori Gevin Vesi, posjetila je danas M:tel digitalnu fabriku, centar za razvoj tehnološkog preduzetništva. Cilj posjete je jačanje startap i preduzetničke  zajednice u Crnoj Gori.

Objavljeno: 24. 05. 2018 - 17:30

Trenutno najrazvijenije startap kompanije u Crnoj Gori, njih 11, imali su priliku da danas  prezentuju svoje ideje pred šefom odjeljenja za globalno preduzetništvo, Derekom Gudvinom, a  prezentacijama je prisustvovao poznati britanski investitor i jedan od najuspješnih preduzetnika u Velikoj Britaniji, Endru Hamfriz, koji je i sam bio tvorac startapa čija je vrijednost za kratko vrijeme dostigla čak 42 miliona dolara. 
Gudvin i Hamfriz su razgovarali sa kreatorima startap kompanija i upoznali ih sa najnovijim trendovima na svjetskoj startap sceni. Predstvaljeni su između ostalog startapovi pod nazivom Seljak.me, Kukica, Badger, Daktilograf, Talkini, Marlek…
Posjeta je održana u susret samitu zemalja Zapadnog Balkana o globalnom preduzetničkom programu.
Takođe, predstavnici britanske ambasade upoznali su se sa konceptom rada M:tel digitalne fabrike, njenom startap akademijom, co-working prostorom. Gosti iz Velike Britanije naročito su bili oduševljeni činjenicom da je co-working space u M:tel digitalnoj fabrici besplatan i da je jedna velika korporacija kao što je M:tel među prvima u Crnoj Gori krenula sa ovakvim projektom. 
M:tel digitalna fabrika počela je sa radom 20. septembra prošle godine a do danas u njoj je održano preko sto besplatnih predavanja čiji je cilj jačanje digitalne zajednice i preduzetništva u Crnoj Gori.
Petočasovnim druženjem danas zvanično je počela saradnja Britanske ambasade u Crnoj Gori i M:tel digitalne fabrike.